default-logo

Membri ai UZPR, iniţiatori ai Centrului Cultural UNESCO „Cetatea Romanţei”

george coandaRecent a luat fiinţă la Târgovişte asociaţia Centrul Cultural UNESCO „Cetatea Romanţei” din iniţiativa binecunoscuţilor oameni de cultură Alina Mavrodin-Vasiliu şi Teodor Vasiliu, membri ai UZPR, fondatori, de altminteri, şi ai celui mai important trust de presă dâmboviţean ARTPRESS.
Centrul urmăreşte să pună mai pregnant în valoare viaţa culturală a Târgoviştei, oraş cetate în care s-a născut la începutul veacului al XVI-lea Renaşterea românească, şi cu deosebire marile festivaluri culturale „Crizantema de aur” (de romanţe), „Moştenirea Văcăreştilor” şi „Primăvara albastră” (de literatură), impresionantul fond de monumente istorice din reşedinţa judeţului, cât şi din Dâmboviţa, cât şi învăţământul superior jurnalistic de la Universitatea „Valahia”.
De asemenea, şi-a propus să susţină publicarea unor lucrări cu caracter monografic, prima dintre acestea urmând a fi o acribică „Istorie a presei dâmboviţene” sub semnătura dr. Teodor Vasiliu.
Este de remarcat faptul că realizarea obiectivelor pe care şi le-a propus Centrul Cultural UNESCO de la Târgovişte se va face pe proiecte cu finanţare de la Uniunea Europeană.
Pentru o eficientă şi reprezentativă implementare a acestor obiective a perfectat o serie de protocoale de parteneriat printre care şi cu Filiala „Ion Heliade-Rădulescu” Dâmboviţa a UZPR.

George Coandă
Preşedintele Filialei „Ion Heliade-Rădulescu” Dâmboviţa

Despre Autor

Articole asemanatoare