default-logo

Miercuri încep Campionatele Europene de Gimnastică de la Cluj-Napoca

Adaugat pe 18 Apr 2017
De :
Comentarii oprite

Miercuri încep Campionatelor Europene de Gimnastică de la Cluj-Napoca. La competiția care se va desfășura în perioada 19-23 aprilie vor participa 274 de gimnaști din 37 de țări (168 gimnaști și 106 gimnaste), alături de aproape 450 de antrenori, medici, arbitri, oficiali.

România va fi reprezentata la aceasta ediție a CE individuale de Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Olivia Cimpian și Ioana Crisan, respectiv de Marian Drăgulescu, Cristian Bataga, Andrei Ursache, Adelin Kotrong, Laurențiu Nistor și Vlad Cotuna.

Ceremonia de deschidere a Campionatelor Europene de Gimnastica de la Cluj-Napoca are loc miercuri, de la ora 17.00. Competiția va debuta pe 19 aprilie cu calificările masculine, iar în 20 aprilie vor avea loc cele feminine. În 21 aprilie se vor decerna primele medalii, în urma finalelor la individual-compus, feminin și masculin, iar în 22 și 23 aprilie sunt programate finalele pe aparate, de asemenea la ambele categorii.

Campionatele Europene revin în România la exact 60 de ani de la prima ediție a competiției feminine, care s-a desfășurat la Sala Floreasca, iar pe atunci se numea Cupa Europei.

Din cele 37 de națiuni care au înscris gimnaști în competiție, 19 vor alinia un număr complet de prezențe în concurs, adică 6 gimnaști și 4 gimnaste, acestea fiind Austria, Spania, Finlanda, Marea Britanie, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Israel, Italia, Olanda, Norvegia, Portugalia, România, Rusia, Slovenia, Elveția, Turcia și Ucraina.

La ultima ediție a CE individuale, în 2015 (Montpellier), gimnaștii români au cucerit două medalii: Marius Berbecar – argint la paralele și Andreea Munteanu – aur la bârnă.

Competiția va fi transmisă în direct la TVR.

b1.ro

Despre Autor

Articole asemanatoare