default-logo

Ministerul de Externe: Putem confirma faptul că 2 cetățeni români au decedat în urma seismului, alți 4 sunt răniți și alți 8 încă nelocalizați

cutremur italiaPrintre cele 247 de persoane care au murit în urma cutremurului de 6.2 grade care a lovit miercuri dimineață centrul Italiei se află și 2 cetățeni români.

Ionuț Vâlcu, purtător de cuvânt MAE, a intervenit pentru Știrile B1TV și a confirmat informația. „Putem confirma faptul că 2 cetățeni români au decedat în urma seismului, alți 4 sunt răniți și se află în grija medicilor italieni, alți 8 sunt încă nelocalizați, suntem în legătură cu famiile lor și autoritățile italiene” a precizat acesta.

Zece cetățeni români sunt în taberele de sinistrați create de autoritățile italiene, despre aceștia purtătorul de cuvânt MAE a afirmat că diplomații și consulii români au luat legătura cu ei și mențin în permanență legătura cu ei pentru a îi sprijina.

„Cei care au fost transportați la spitale sunt persoane care au suferit răni grave, iar ce cu răni ușpare au primit ajutor direct la fața locului de la echipele mobile ale protecție civile italiene” a completat Ionuț Vâlcu.

Cutremurul de 6,2 care a lovit centrul Italiei a ras zeci de clădiri istorice şi a îngropat sute de oameni sub moloz. Printre ei şi mai mulţi români, 8 dintre ei sunt căutaţi si acum cu disperare de familii.
Informaţii contractorii apar însă în presă privind numărul real al românilor care au decedat în urma seismului. 5 persoane din România şi-ar fi pierdut viaţa potrivit unor date neoficiale, în timp ce Ministerul Afacerilor Externe a confirmat doar că doi conaţionali au pierit în Italia, iar 4 au fost internaţi.

b1.ro

Despre Autor

Articole asemanatoare