default-logo

MIPTV – Cel mai mare Târg Internațional de Programe de Televiziune începe luni la Cannes

Noile frontiere ale narațiunii sau noile oportunități pentru a crește conținuturile platformelor digitale la cerere sunt câteva din temele principale ale celui mai mare Târg Internațional de Programe de Televiziune MIPTV care se desfășoară între 3 – 6 aprilie la Cannes (Franța), relatează EFE.

Cea de-a 54-a ediție a MIPTV reunește profesioniști din industria televiziunii la un târg care va include conferințe, proiecții și reuniuni referitoare la prezentul și mai ales la viitorul acestui domeniu extrem de dinamic.

Noile modalități de consum al conținuturilor, interacțiunile tot mai frecvente dintre televiziune și internet, sau apariția în forță a realității virtuale sunt factorii care deschid un nou capitol pentru creatorii acestui format.

Experții vor dezbate și crearea de conținuturi originale pentru așa numita generație milenală și noua metodă de consum bazată pe telefoanele inteligente.

Pătrunderea în forță în ultimii ani pe piață a companiilor globale de platforme digitale la cerere (Video on Demand-DVOD) și necesitatea unor noi conținuturi deschid o nouă piață pentru distribuitori.

Printre noutățile din acest an se numără un forum destinat creatorilor și producătorilor de seriale online în format scurt care va avea două domenii, unul destinat ficțiunii iar celălalt copiilor cu vârste între 6 și 11 ani.

MipTV va prezenta cele mai recente producții de televiziune precum serialele japoneze ‘Crisis’ (Kansai TV), despre doi agenți care lucrează la o unitate specializată a Biroului de securitate al poliției care se ocupă de cazuri cu conținut politic, sau ‘Innocent’ (all3media) o poveste de dragoste, gelozie, răzbunare și trădare a unei familii care luptă să descopere adevărul despre asasinarea unui membru al lor.

AGERPRES

Despre Autor

Articole asemanatoare