default-logo

N-ai fi bănuit! Alimentul care creează cea mai mare DEPENDENȚĂ este…

Te-ai întrebat vreodată care este alimentul fără de care nu te poţi lipsi? Erica Schulte şi Ashley Gearhardt de la Universitatea din Michigan au încercat să afle dacă există o legătură între dependenţa de medicamente şi cea de alimente.

În viziunea celor două, dependenţa reprezintă „lipsa controlului asupra consumului, continuarea folosirii unui produs în ciuda consecinţelor negative şi incapacitatea de a renunţa la el în ciuda dorinţei de a reuşi”, scrie gustarte.ro.
Schulte şi Gearhardt au pus astfel bazele unui studiu la care au invitat să participe 504 de persoane, pentru a le ajuta să descopere mâncărurile cărora le rezistăm cel mai greu.

Oamenii de ştiinţă au urmărit, de asemenea, să afle cum genul şi indicele de masă corporală influenţează dependența. Au observat că genul unei persoane are prea puţine efecte, în timp ce oamenii cu un IMC mai mare au o paletă mai largă de alimente care să creeze dependenţă. Deci, cu cât suntem mai grăsuți, cu atât suntem mai pofticioși.

Iniţial, ciocolata a ocupat primul loc pe lista alimentelor care creează cea mai mare dependenţă, însă cercetătorii nu au fost convinşi de rezultat, aşa că au extins studiul la încă 384 de oameni care au fost rugaţi să evaluze produse alimentare pe o scară de la 1 la 7.
Pizza a devenit numărul 1 pe lista, cu un scor mediu de 4,07, în timp ce ciocolata şi cartofii prăjiţi s-au aflat pe locurile următoare, cu un scor mediu de 3,73.

La polul opus, pe scara dependenţei, s-au aflat castraveţii, morcovii şi fasolea. Interesant, cafeaua nu s-a aflat deloc pe listă.

b1.ro

Despre Autor

Articole asemanatoare

Comenteaza

*