default-logo

NOI PROTESTE ÎN CAPITALĂ! “Împreună salvăm țara de corupți”

Se anunță noi proteste în București! Democrația din România se află într-un moment critic, scrie Comunitatea “Corupția Ucide” de pe Facebook, una dintre organizatoarele protestelor masive de după Ordonanța 13.

Sub îndemnul “Împreună salvăm țara de corupți”, comunitatea propune un marș de 3 ore, duminică, între orele 19-22, pe la mai multe instituții reprezentative ale statului roman.
Dacă rămânem pasivi și nu luăm atitudine la ceea ce se întâmplă în jurul nostru, vom pierde definitiv războiul pe care l-am dus cu corupția cel puțin în ultimele 5 luni”, se arată în îndemnul postat pe rețeaua de socializare, redând în continuare motivele pentru care românii nu ar trebui să privească nepăsători situația țării:

Deciziile Curții Constituționale ne revoltă:
– a hotărât că desființarea noțiunii de conflict de interese pentru funcționarii publici și înlocuirea ei cu sintagma „folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane” este constituțională;
– a desfiinţat infracţiunea de tentativă la abuz în serviciu;
– a obligat Parlamentul să puna prag la abuzul în serviciul, încălcându-și grav atribuțiile;
– a publicat o hotărâre prin care cenzurează publicarea opiniilor concurente ale judecătorilor!
Toate acestea sunt semne ale unei dictaturi incipiente, iar societatea civilă trebuie sa se trezească și să protesteze!

Desemnarea noului Prim Ministru a fost o enormă dezamăgire pentru societatea civilă. Cu toții aveam alte așteptări dupa ce Președintele Iohannis menționase calitățile pe care le așteaptă de la persoana propusă pentru această funcție: să fie o persoană integră, fără probleme penale și cu anvergura profesională necesară pentru a conduce un guvern. Cu toate acestea, a fost ales un om cu zero realizări în guvernul Grindeanu, cu un doctorat suspect de plagiat și bănuit chiar în interiorul propriului partid că are legături cu serviciile secrete. Să amintim că Președintele a afirmat la finalul anului trecut că „politicianul dovedit plagiator trebuie sa dispară din politică”!

Să nu uităm ce anume ne-a scos pe toți în stradă începând cu 31 ianuarie: nu doar OUG 13 dată noaptea ca hotii, dar și tot sistemul acesta putred de corupt de care abia de curând am început să fim mai conștienți. Nu mai vrem hoție, minciună, sfidare, aroganță, incompetență și corupție! Ne dorim o clasă politică curată și onestă, care să lucreze pentru cetățeni, nu doar în interes personal, o clasă politică bazată pe meritocrație și valori morale, valori europene. Lupta noastră nu trebuie să înceteze, pentru că doar împreună putem salva țara de corupți! De aceea, ieșim din nou în stradă în număr mare și te așteptăm alături de noi!

b1.ro

Despre Autor

Comenteaza

*