default-logo

Norvegia acționează împotriva refugiaților: De-a lungul fostei frontiere a Războiului Rece vor fi construite garduri de oțel

Adaugat pe 25 Aug 2016
De :
Comentarii oprite

gardNorvegia a hotărât să instaleze garduri de oțel de-a lungul fostei frontiere a Războiului Rece cu scopul de a opri refugiații.

Potrivit Guvernului norvegian, un gard cu o lungime de 200 de metri şi o înălţime de 3,5 va fi instalat începând de la punctul de graniţă Storskog pentru a consolida securitatea unui avanpost nordic al zonei europene Schengen, informează Mediafax.

Acest fapt a stârnit proteste din partea asociaţiilor pentru drepturile refugiaţilor şi îngrijorarea asupra relaţiilor cu fostul adversar din perioada Răzbiului Rece, Rusia.

Gardul va fi ridicat în săptămânile următoare, înainte de venirea iernii, pentru a îngreuna intrarea refugiaţilor în statul norvegian printr-o pădure.

„Gardurile sunt o măsură responsabilă”, a declarat un deputat al Ministerului Justiţiei, Ove Vanebo.

„Atât Moscova, cât şi Oslo au luat măsuri punitive împotriva folosirii rutei arctive, una pe care puţini refugiaţi o găsesc a fi mai puţin riscantă decât traversarea Mării Mediterane cu o ambarcaţiune. Anul acesta până în momentul actual, nu a existat nici un solicitant de azil.

 

b1.ro

Despre Autor

Articole asemanatoare