default-logo

Noua lege RCA intra in vigoare de saptamana viitoare. Veste buna pentru soferii care asteapta sa isi repare masina pe polita

Modificata de doua ori in mai putin de un an, noua lege privind politele RCA intra in vigoare de saptamana viitoare. Partea buna este ca asiguratorii vor fi obligati sa-si despagubeasca mai repede clientii si sa-i anunte din timp daca le expira politele.
Partea mai putin placuta este ca daca sunteti prinsi in trafic cu polita expirata, amenda este de 2 mii de lei.
Legea politelor RCA va obliga sa predati placutele de inmatriculare la politie daca nu doriti, din diverse motive, sa nu mai prelungiti contractul de asigurare. Daca nu faceti acest lucru riscati o amenda, iar politistii va pot retine certificatul de inmatriculare.
In noua lege este reglementata si situatia soferilor neatenti care platesc cele mai scumpe polite, asa numitii „asigurati cu risc ridicat”. Pentru a primi o oferta cat mai convenabila, ei trebuie sa se adreseze Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania, care le va gasi un asigurator. In cazul in care o companie va refuza sau nu respecta prevederile contractului, puteti face plangere si va fi sanctionata cu amenzi uriase, ce pot ajunge pana la 500 de mii de lei.
Un alt articol din lege vine in ajutorul celor care au asteptat cu lunile sa isi repare masinile pe polite. Asiguratorii RCA vor trebui sa dea un raspuns ferm in 30 de zile si nu in 3 luni cum era pana acum.
Initiatorul legii nu i-a uitat nici pe cei care circula cu asigurari false sau pe cei care aduc in service-uri piese contrafacute. Cine e prins se va alege cu dosar penal si risca inchisoarea de la 3 luni la 3 ani.”
Nu in ultimul rand, tariful de referinta al politelor nu va mai fi calculat de ASF, ci de o societate care va fi contractata. Tineti minte sa cereti bonuri fiscale si facturi de fiecare data cand va reparati masina din cauza gropilor. Asiguratorul trebuie sa va despagubeasca inclusiv pentru transportul pe platforma sau pentru cheltuielile judiciare.

stirileprotv.ro

Despre Autor

Articole asemanatoare

Comenteaza

*