default-logo

Noutăţi editoriale „INSCRIPŢII PE COLUMNA GIMNASTICII ROMÂNEŞTI” de Emanuel Fântâneanu

Un eveniment de excepţie în editorialistica sportivă, lansarea volumului „Inscripţii pe columna gimnasticii româneşti” de ziaristul Emanuel Fântâneanu, membru în Comitetul Executiv al Asociaţiei Internaţionale a Presei Sportive (AIPS) şi al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, lansare care a avut loc în prezenţa unor glorii ale gimnasticii româneşti, cu ocazia recentelor Campionate Europene de la Cluj-Napoca.
Autor a înca 14 cărţi dedicate istoriei sportului şi olimpismului, noul volum, în cele 1500 de pagini – în ediţie tipărită şi electronică -, retrasează drumul gimnasticii româneşti şi universale, într-o scriere cu caracter de unicat în literatura sportivă românească, în care sunt amalgamate scrierea jurnalistică cu rigoarea enciclopedică.
„Urcând Everestul Gloriei”, „Campionii de acasă”, „Epopeea olimpică se citeşte ca un roman…”, „Geometrii mondiale”, „Comorile Bătrânului continent”, „Ritmurile victoriei”, „Dincolo de lumina reflectoarelor” sau „Magna cum laude” sunt câteva din capitolele pilon ale acestei veritabile enciclopedii, iar simpla lecturare a titlurilor ne trimite la necesitatea imperioasă de a pătrunde într-o lume a eroilor de poveste.
Gimnastica românească a venit pe lume fiind destinată să învingă, iar istoria ei este fascinantă, cu lucruri ştiute sau chiar necunoscute, “Inscripţii pe columna gimnasticii româneşti” reuşind, adesea, să retranscrie drumul parcurs de acest sport care a adus atâta faimă. “Am încercat să adun mărgele risipite și să le înșir pe aţa timpului gimnasticii, cu grijă, cu migală, cu pasiune și dragoste. Am încercat să pun literă lângă literă, cuvânt lângă cuvânt, în albe pagini, crâmpeie din auritul drum al gimnasticii. Am încercat să scrijelesc inscripții pe Columna Gimnasticii Românești” spune autorul, iar rezultatul este un volum cu caracter de unicat nu numai în istoria editorială a gimnasticii, ci şi în aceea a istoriei sportului românesc.
„Gimnastica e – deci – sublimul sport / Al corpurilor noastre zburătoare / Eliberate din terestra stare”, spunea cândva poetul Tudor George, iar „Inscripţii pe columna gimnasticii româneşti” retrasează drumul de sute de ani, un drum săpat de oameni dedicaţi şi marcat de evenimente ce merită a fi consemnate şi aflate.
De asemenea, ţinuta grafică şi editorială asigurată de Editura Tracus Arte Bucureşti conferă un plus acestui volum enciclopedic dedicat gimnasticii româneşti şi performerilor săi dintotdeauna, care va cunoaşte şi “lansarea bucureşteană” cu prilejul celei de a XII-a ediții a Salonului Internațional de Carte Bookfest, care va avea loc în perioada 24 – 28 mai 2017.

Despre Autor

Articole asemanatoare