default-logo

O altă zi, la Graz

Adaugat pe 03 Mar 2013
De :
Comentarii oprite

casa creatieÎn cea de-a doua zi, delegaţia UZPR, aflată la Graz ( Austria ), a vizitat   galeria de artă – ASD Arts GmbH, aflată sub patronajul doamnei Daniela Kleckner, o româncă stabilită în Austria, de peste 15 ani.

 „ Am deschis galeria din dorinţa de a promova tineri artişti români şi austrieci, în acest spaţiu generos, situat în apropierea celor mai importante instituţii culturale din Graz.”

 Pe albia râului Mur, care traversează oraşul, edilii au construit  o cafenea cu o arhitectură unică. Gazda jurnaliştilor români, domnul Mircea Popi, a oferit, in acest spaţiu, câteva clipe de relaxare, la  o cafea . restaurant

 Am vizitat, apoi, castelul Cetăţii, situat pe cea mai înaltă colină a Graz-ului, semn al existenţei localităţii încă din secolul al-XI-lea. Inedit este faptul că accesul se face  urcând cu o telecabină elegantă şi coborând cu liftul, printr-un tunel săpat în roca dură, a dealului. Sau, pentru cei mai puţin grăbiţi, pe cele peste 1 200 de trepte, construite în spirală. Din orice loc ai privi, ai panorama oraşului cu cei peste 280 000 de locuitori.

O parte a membrilor delegaţiei s-au bucurat de zăpadă, pe pârtia de schi, aflată în apropierea oraşului,  la Modriach .peisaj

Marii Castigatori ai Balului Mascat de la GRAZ si Cristina Popi - foto Cristina Nichitus RonceaSeara, laureaţii premiilor UZPR au fost invitaţi să  jurizeze   costumele  şi măştile, prezente într-un inedit carnaval. Prin bucurie, cântec şi dans, cei peste 300 de invitaţi au dat farmec  şi culoare  tradiţionalului „Bal de Mărţişor”.

Cristina şi Victor Roncea, Michaela Bocu, Benone Neagoe şi Doru Dinu Glăvan  au înmânat  premii  celor mai reuşite creaţii.

Decernarea premiilor la Balul Mascat de la Graz - foto Cristina Nichitus Roncea

    Foto: Cristina Nichitus Roncea

Despre Autor

Articole asemanatoare