Papa Francisc ar putea veni în România. Klaus Iohanis: „L-am reinvitat; a părut foarte interesat, dacă se va putea, va veni”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat sâmbătă cu ocazia unei conferință de presă susținută la finalul sumitului informal de la Roma că Papa Francisc ar putea veni în 2018 în România. Șeful statului i-a adresat Suveranului Pontif o invitație de a veni în România, iar acesta s-a declarat „interesat” și ar putea onora invitația dacă timpul îi va permite.

„În afară de un schimb de amabilităţi protocolare care se fac cu aceste ocazii, i-am reiterat invitaţia mea pe care am făcut-o în 2015 când am avut o vizită oficială, de a vizita România în 2018. Am reiterat această invitaţie pe care am făcut-o cu o săptămână înainte şi în forma protocolară scrisă. De la început a părut foarte interesat şi sunt convins că se vor face toate demersurile şi, dacă va fi posibil, eu cred că va veni”, a afirmat Klaus Iohannis.

De altfel, vineri, președintele a fost primit la Vatican de către Papa Francisc, alături de ceilalți șefi de stat și de guvern care au participat la sumitul de la Roma.

În anul 1999, Papa Ioan Paul al II-lea a făcut o vizită istorică în România, prima a unui Suveran Pontif în ţara noastră și de asemenea a fost prima oară când Papa Ioan Paul al II-lea mergea într-o ţară cu populaţie majoritar ortodoxă.

b1.ro

Despre Autor

Articole asemanatoare