default-logo

Piata Romaniei la Montreal

Adaugat pe 20 Apr 2017
De :
Comentarii oprite

Un grup de asociatii ale comunitatii romanesti din Montreal, Canada, doresc mutarea Pietei Romaniei din Montreal impreuna cu statuia poetului Mihai Eminescu.

MONTREAL, 20 aprilie 2017 — Un grup de 20 de asociatii ale comunitatii romanesti si moldovenesti de la Montreal au trimis o scrisoare primarului orasului, Denis Coderre, prin care solicita sprijinul autoritatilor municipale pentru mutarea locului numit « Piata Romaniei » din cartierul « Le Plateau » in « Cote-des-Neiges », un cartier cu o puternica prezenta romaneasca.
« Ca urmare a semnarii unui protocol in anul 2000 intre primaria Montreal si Guvernul Romaniei, s-a hotarat crearea Pietei Romaniei, dar si a Pietei Montreal in Bucuresti, ambele inaugurate in anul 2004.
Asociatiile noastre, cu ajutorul unui mare numar de Quebecois de origine romana, au reusit sa stranga peste 7000 de dolari in urma unui eveniment care a avut loc pe data de 25 martie 2017. Colecta va continua si va reprezenta contributia noastra la costurile procesului de mutare.», mentioneaza semnatarii.
Locul precis propus de cele 20 de asociatii este Parcul Troie din cartierul Cote-des-Neiges.
Este de remarcat faptul ca este pentru prima data cand un numar atat de mare de organizatii romanesti se asociaza intr-un proiect comun de anvergura la Montreal.

Pentru informatii suplimentare :
Cristian Bucur
bucurc@gmail.com
(514)961-9091

Despre Autor

Articole asemanatoare