default-logo

Poliția de frontieră înăsprește verificările la graniță asupra cetățenilor începând din 7 aprilie

Adaugat pe 02 Apr 2017
De :
Comentarii oprite

Poliția de frontieră anunță înăspărirea controalelor la granițe începând cu data de 7 aprilie, potrivit Agerpres.

Inițiativa va fi aplicată conform noilor modificări ale Codului Frontierelor Schengen.

„Acestea constau în verificarea documentelor de călătorie și consultarea bazelor de date relevante cu privire la toate persoanele, inclusiv cele care beneficiază de dreptul la liberă circulație în temeiul dreptului UE, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din țară. Verificările permit statelor membre să se asigure că persoanele respective nu reprezintă o amenințare pentru ordinea publică, securitatea internă sau sănătatea publică, în scopul îmbunătățirii securității Uniunii Europene și a cetățenilor acesteia”, precizează IGPR într-un comunicat emis duminică.

Documentele de călătorie vor fi verificate și consultate în bazele de date relevante cu privire la toate persoanele, inclusiv cele ce beneficiază de dreptul la liberă circulație în temeiul dreptului UE atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din țară.

Reprezentanții Poliției de Frontieră declară că bazele de date în care se vor efectua verificări includ Sistemul de Informații Schengen (SIS), baza de date a Interpolului privind documentele de călătorie furate și pierdute (SLTD), precum și bazele de date naționale.

„Numărul mare de pasageri înregistrat în punctele de frontieră aeroportuare, în special în perioadă sezonului estival, coroborat cu recomandările la nivel european privind modul de efectuare al controlului la trecerea frontierelor externe în raport cu amenintările teroriste, pot duce la creșterea timpului de așteptare pentru controlul la trecerea frontierei pe aeroporturile internaționale”, transmite Poliția de Frontieră.

Totodată, autoritățile recomandă participanților din trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră, pentru ca în acest fel să se evite aglormerația.

Despre Autor

Articole asemanatoare