default-logo

Premiul Mile Cărpenișan 2013

Premiul Mile Carpenișan 2013, pentru Curaj și Excelență în Jurnalism – Dan Tănasa, “inamicul public nr. 1″ al extremiștilor maghiari de pretutindeni

 premiu

Incepând cu 2010 (Video), Asociația Civic Media acordă Premiul pentru curaj și excelențăîin jurnalism “Mile Carpenișan”, în memoria colegului nostru plecat prea repede dintre noi. Premiul este în valoare de 1000 de euro, sumă care a constituit un binemeritat sprijin benefic-surpriză al activităților tuturor premianților noștri, ceea ce ne face să mulțumim și pe această cale generoșilor sponsori ai manifestărilor trecute și a celei prezente.

Premiul a fost acordat până acum, în 2010, jurnalistului și cameramanului Antena 3 Dan Nițescu – pentru curajul demonstrat la evenimentele din 7 aprilie 2009 de la Chișinău, în 2011, reporterului de război, blogger și jurnalist independent Cristian Botez și ziaristului orădean Florin Budea hăituit în instanță de Laszlo Tokes, și, în 2012, reputatului analist de politică internațională Corneliu Vlad.

Anul acesta, Civic Media omagiază curajul unui “nebun pentru România”.

 Dan-Tanasa-cu-Antal-Arpad-si-Tamas-Sandor

Amenințat cu moartea în repetate rânduri, autor a numeroase inițiative civice și sesizări penale în apărarea românilor discriminați pe criteriu etnic, promotor și factor energizant al unor curente de solidaritate și patriotism românesc, la nivel național și european, pornit de la munca de jos a activistului civic și ajuns cel mai citit și citat blogger pe probleme naționale din țară, colaborator a numeroase publicații și televiziuni din România, considerat de către capii UDMR drept “inamicul public nr 1 al maghiarimii” – în fapt al extremiștilor maghiari agitatori ai autonomiei “ținutului secuiesc” -, avertizorul public asupra drepturilor românilor din Harghita și Covasna Dan Tănasa ne mărturisește că se spune despre el, adeseori, dacă nu cumva este nebun.

“Doar un nebun ar face ceva pentru țara și semenii lui așa, fără să fie plătit de cineva”, afirma Dan Tănasa într-un interviu realizat de portalul Ziariti Online de 3 Mai, Ziua internațională a Libertății Presei, zi care cade anul acesta chiar în Vinerea Patimilor Mantuitorului nostru, Iisus Hristos.

Asociatia Civic Media îi dă dreptate și, pentru curajul său de “nebun pentru România”, după consultarea cu jurnaliștii veterani Corneliu Vlad și Dorin Suciu, îi conferă anul acesta “Premiul Mile Carpenișan pentru curaj și excelentă în jurnalism”, acordat cu numele colegului nostru drag al cărui curaj similar era recunoscut în breasla jurnaliștilor autentici din România. Totodată, Civic Media îl declară pe Dan Tănasa drept Membru de Onoare al Asociației, cu protecția de rigoare, oferită de statutul nostru european și internațional.

In Vinerea Mare a anului 2013, Dan Tănasa, luptătorul pentru România prin faptă și cuvânt afirmă: “Ii mulțumesc lui Dumnezeu că mă luminează! El e singurul care mă mână în luptă în fiecare zi.”

Ceremonia de premiere va avea loc în Aula Magna a Universităţii „Petru Maior”, în cadrul conferinţei naționaleRegionalizarea României – între tradiţie şi model european“, care se va desfașura la Târgu Mureş pe 24 mai, înainte de lansarea cărții istoricului american Larry Watts, “Cei dintâi vor fi cei din urmă”. Doamne ajuta!

( interviul acordat de Dan Tănasa, în Ziua Mondială a Libertății Presei, îl puteți lectura dacă faceți click aici, pentru rubrica “ Dezvăluiri care interesează “ )

 A consemnat Victor Roncea

Despre Autor
  1. Civic Media

    Multumim!!!
    Un Paste Fericit!