default-logo

Prima jurnalistă care a anunțat izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial a murit la 105 ani

Adaugat pe 10 Ian 2017
De :
Comentarii oprite

imageresize-7Clare Hollingworth, jurnalista din Marea Britanie care a anunțat prima știrea despre invazia Germaniei în Polonia, în august 1939, care a dus la declanșarea celui de-al Doilea Război Mondial, a decedat la Hong Kong, la vârsta de 105 ani, potrivit informațiilor oferite marți de familia sa, citate de DPA.
”Suntem întristați să anunțăm că, după o ilustră carieră ce s-a întins pe durata unui secol de știri, aclamata corespondentă de război Clare Hollingworth a decedat în seara aceasta în Hong Kong”, a scris familia sa într-un mesaj publicat pe Facebook adăugând că va fi ulterior publicată o declarație mai pe larg.
Hollingworth a făcut istorie cu descoperirea ei cu privire la faptul că Germania urma să invadeze Polonia și să înceapă al Doilea Război Mondial. Ea a aflat această informație istorică la doar o săptămână după ce se angajase în primul său post de jurnalist la cotidianul britanic Daily Telegraph. În vârstă de 27 de ani, Hollingworth a observat tancurile aliniate sub camuflaj la granița Germaniei cu Polonia, informează AFP. Ziua următoare, ea a văzut autovehiculele blindate trecând prin dreptul hotelului la care era cazată, în orașul polonez Katowice.
Hollingworth a realizat materiale de presă din diverse țări precum Polonia, Germania, Algeria, Israel, India, Vietnam și China, iar anul trecut a publicat o carte de memorii intitulată ”Of Fortunes and War: Clare Hollingworth, first of the female war correspondents”.
De asemenea, jurnalista britanică a fost prima care i-a luat interviu șahului Iranului și a transmis corespondențe de presă din Beijing, în timpul căderii președintelui Mao, mai arată DPA.

Agerpres

Despre Autor

Articole asemanatoare