default-logo

Primăvară agitată pentru jurnaliștii sportivi

Primăvara lui 2017 a dat serios de lucru și jurnaliștilor sportivi. Cei specializați pe fotbal au comentat îndelung subiectul care viza noua campioană a Ligii 1, deși regulamentul Ligii Profesioniste era destul de limpede. Nu și pentru Gigi Becali, patronul fostei echipe Steaua, denumită acum FCSB. Colegii care preferă să scrie despre celelalte sporturi au avut, la rândul lor, destulă bătaie de cap.
Deși, să recunoaștem, n-am fost prea optimiști când Federația Europeană de Box a încredințat României și, implicit Brăilei, organizarea întrecerilor continentale under 22, realitatea din ring avea să ne contrazică. Reprezentantul gazdelor, Robert Jitaru, categoria 56 kilograme și colegul său de generație, Andrei Arădoae, 81, legitimat la Dinamo București, au infirmat majoritatea pronosticurilor specialiștilor, cucerind medaliile de aur. Succese consemnate, din păcate, de puține publicații și posturi de radio sau televiziune, reținând îndeosebi atenția unor site-uri de sport.
A urmat final fourul Ligii Campionilor la handbal feminin, încheiat cu o deziluzie pentru cei care sperau ca echipa CSM București să reediteze succesul de anul trecut din aceeași sală budapestană. Am scris și am crezut în șansa acestei echipe, preluate oarecum din mers de antrenorul suedez Per Johansson, deși nu eram singurii care am considerat o greșeală schimbarea tehnicianului român Aurelian Roșca. Până la urmă, campioana țării noastre avea să câștige finala mică împotriva formației Buducnost Podgorica, la care Cristina Neagu, care-și dăduse acordul de transfer pentru CSM București, a jucat ultimul meci. Trofeul a mers la formația din Gyor, iar bronzul, la teamul nostru.
Cel mai așteptat eveniment, Campionatele Europene de gimnastică artistică, organizate în țara noastră după șase decenii, de data asta la noua Sală Polivalentă din Cluj-Napoca, a reținut atenția unui mare număr de colegi de breaslă. Care au scris sau au comentat despre evoluțiile consacraților Marian Drăgulescu, 36 ani, medaliat cu aur la sol și argint la sărituri și Cătălina Ponor, 29, aur la bârnă, dar și ale tinerei Larisa Iordache, 21, bronz pe „puntea suspinelor”. Cu cele patru trofee, România a fost a doua în ierarhia pe națiuni, după Rusia, care a luat opt.
Ultima lună a primăverii calendaristice a confirmat revenirea în elită a canotajului românesc cu cele patru clasări pe podiumul european la Racice, de trei ori pe cea mai înaltă treaptă la 8+1 și dublu rame fără cârmaci feminin și 4 rame masculin și o dată pe a doua, prin fetele de la 4 rame. Mădălina Bereș și Laura Oprea au fost duble medaliate cu aur. Impactul în presa noastră n-a fost pe măsură.
Sperăm să fim contraziși pe parcursul Europenelor de baschet masculin din septembrie, care vor fi găzduite de aceeași cochetă sală din orașul de lângă Someș.

Radu LEVÂRDĂ

Despre Autor

Articole asemanatoare

Comenteaza

*