default-logo

Produse și program artistic cu specific indian la Muzeul Satului

Un târg de produse tradiționale indiene, de la îmbrăcăminte, bijuterii, obiecte decorative, până la mâncare, mirodenii, băuturi, dar și o serie de spectacole au loc la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, duminică, în ultima zi a „Namaste India” la această instituție.
Iuliana Nălățan, președinte al Centrul Cultural „Rabindranath Tagore”, a declarat, pentru AGERPRES, că „Namaste India” — Festivalul Culturii Indiene în România se încheie la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” duminică, la ora 19,00, însă continuă până pe 25 iunie în alte locații din Capitală.

„Astăzi este a treia zi de festival la Muzeul Satului și avem, pe lângă partea de târg cu produse cu specific indian, restaurant cu mâncare indiană, o serie de programe artistice, spectacole de muzică și dans, lansare de carte. (…) La spectacole avem atât artiști români, cât și artiști veniți din India, mai exact un spectacol de flaut indian, în combinație cu percuție africană, un spectacol oferit de patru artiști, membri ai comunității nomade din regiunea Rajasthan, cu dans și cu muzică, instrumente tradiționale, dans clasic, de asemenea, stilurile Kathak și Odissi, muzică devoțională”, a spus Iuliana Nălățan.
În ciuda vremii de duminică, oameni de diferite vârste au intrat la festival, de la persoane în vârstă, până la copii care au venit însoțiți de părinții lor.

Cei interesați au ocazia să li se facă un tatuaj temporar cu henna, să vadă o expoziție de fotografie care prezintă diferite aspecte ale religiei din India, să participe la un curs de Sahaja Yoga.

În program este și un curs de limba hindi și o prezentare, „Calea străveche yoga”, a menționat Nălățan referitor la activitățile de duminică de la Muzeul Satului.
„Festivalul a început pe 12 iunie, la Institutul Francez, cu proiecții de film și un concert de muzică clasică, a continuat la Muzeul Satului de pe 16 până pe 18 iunie cu partea de târg de produse, activități în aer liber și continuă (în alte locații n.r.) pe 20, 21 iunie cu activitate de yoga, lansare de carte despre yoga (…), pe 24 iunie va avea loc un concert de instrumente de suflat din India și România (…) iar pe 25 iunie, o prezentare despre yoga și o paradă de sariuri și costume tradiționale românești”, a spus Nălățan.

Ea a precizat că festivalul, aflat la a IX-a ediție, este organizat de Centrul Cultural „Rabindranath Tagore”, sub egida Ambasadei Indiei la București, în parteneriat cu Muzeul Satului.

„Noutatea principală anul acesta a fost încercarea de a prezenta cultura Indiei în paralel cu alte culturi”, a adăugat Nălățan.

AGERPRES

Despre Autor

Articole asemanatoare

Comenteaza

*