default-logo

Programul conferinței „Spațiul cultural comun românesc. Patrimoniul cultural românesc – probleme, teme și proiecte comune”, ediția a II-a, 26-28 aprilie 2017, Chișinău

Adaugat pe 27 Apr 2017
De :
Comentarii oprite

Muzeul Național de Artă al Moldovei, etaj II

Managementul și monitorizarea obiectelor de patrimoniu cultural înscrise sau nominalizate în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, practici de restaurare a patrimoniului cultural construit în România și perspective pentru Republica Moldova, proiecte de cercetare arheologică în Republica Moldova, proiecte de conservare și restaurare a patrimoniului cultural mobil, diversitatea patrimoniului cultural românesc, promovarea patrimoniului cultural imaterial al României și Republicii Moldova în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO sunt câteva dintre temele abordate în cadrul celei de-a II-a ediții a conferinței „Spațiul cultural comun românesc. Patrimoniul cultural românesc – probleme, teme și proiecte comune” , care va avea loc la Chișinău, în perioada 26-28 aprilie 2017.
Conferința este organizată de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni și Ministerul Culturii din Republica Moldova, în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București și Muzeul Național de Artă al Moldovei.
Istorici, arhitecți, directori ai instituțiilor de cultură, specialiști din domeniul patrimoniului din România, Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Bulgaria și diaspora se întâlnesc la Muzeul Național de Artă al Moldovei pentru a identifica direcțiile de cooperare în domeniul patrimoniului cultural comun românesc.

Parteneri media: TVR Internațional, TVR Moldova, Radio România Internațional

Departamentul de Comunicare
Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Românii de Pretutindeni
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni
Telefon 004 021 310 26 98
Fax 004 021 310 15 36
Email comunicare@ieh.ro si office@ieh.ro
www.ieh.ro

Despre Autor

Articole asemanatoare