Promisiunea unui candidat la preşedinţia Republicii Moldova: Dacă sunt ales, prima vizită o fac la Moscova Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor şi candidatul acestei formaţiuni la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, afirmă că prima sa vizită externă în cazul câştigării alegerilor prezidenţiale va fi la Moscova, scrie agenţia de ştiri TASS.

igor_dodonÎn cadrul unui interviu acordat agenţiei TASS, Dodon a declarat că în cadrul vizitei la Moscova ar urmări să discute un posibil acord de parteneriat, prietenie şi cooperare cu Federaţia Rusă, cât şi o înţelegere pentru soluţionarea chestiunii transnistrene.

„Deja discut multe din problemele care ţin de relaţiile dintre cele două state în timpul întrunirilor cu oficialii ruşi la Moscova,” a adăugat Dodon.

Politicianul a mai declarat că, în mod regretabil, actualii lideri de la Chişinău nu implementează tratatul de prietenie şi cooperare dintre Republica Moldova şi Rusia, semnat de cele două state în anul 2001.

Liderul Partidului Socialiştilor a mai semnalat că 800.000 de cetăţeni moldoveni lucrează în Rusia, „iar aceste persoane transferă miliarde de dolari către familiile lor, fapt ce face posibilă menţinerea pe linia de plutire a economie aflată în criză.”

Dodon a mai afirmat că Republica Moldova ar trebui să revizuiască tratatul comercial cu Uniunea Europeană care are un impact negativ asupra propriei economii, adăugând că va convoca un referendum naţional în acest sens, în cazul în care devine preşedintele Republicii Moldova.

Gandul.info

Despre Autor

Articole asemanatoare