default-logo

PROTESTELE VIOLENTE continuă la Hamburg: Mii de oameni, în stradă. Poliția cere întăriri

Haos în Germania. Continua manifestațiile violente la Hamburg, împotriva summitului G20. Peste 100 de polițiști au fost răniți în ciocnirile cu activiștii. Oamenii legii au cerut întăriri, informează B1 TV.

Zeci de maşini au fost incendiate de activiştii anti-globalizare, iar străzile arată ca după război. Până acum, cel puţin 179 de poliţişti au fost răniţi în ciocnirile cu miile de manifestanţi.
Arestările au continuat la Hamburg. 13 persoane au fost reţinute într-o clădire aflată în apropiere de locul în care se desfăşoară summit-ul G20. Poliţia a folosit inclusiv gaze lacrimogene şi tunuri cu apă împotriva protestatarilor pe o stradă din oraş. Până acum, peste 100 de protestatari au fost arestaţi.

Poliţiştii au declarat pentru presa germană că au fost întâmpinaţi cu ostilitate de persoane înarmate cu sticle şi pietre. De când au început violenţele, 197 de ofițeri au fost răniți, unii dintre ei grav.
Protestatarii, care s-au reunit sub sloganul „Bun venit în Infern” și care cereau desființarea G20, au fost opriți de poliție după numai 300 de metri parcurși spre centrul de conferințe unde a fost organizat summitul.

Aproximativ 20.000 de polițiști din toată Germania au fost desfășurați la Hamburg cu prilejul summitului G20 de teama unor atentate și a numeroaselor manifestații anti G20.

b1.ro

Despre Autor

Articole asemanatoare

Comenteaza

*