default-logo

Recital al muzicianului român Sorin Zlat la Jacksonville Jazz Festival din Florida (28 mai 2017)

Duminică, 28 mai 2017, muzicianul român Sorin Zlat – acompaniat de Dennis Marks (contrabas) și Clyde Connor (tobe) – va susține un recital de jazz la prestigiosul Jacksonville Jazz Festival (Florida, SUA). Îmbucurător pentru artistul român este faptul că, pe aceeași scenă, în aceeași seară, publicul va avea ocazia să asculte două trupe-simbol ale jazz-ului mondial, Chick Corea Trio și The Commodores.

Susținut de Institutul Cultural Român de la New York, Sorin Zlat a câștigat competiția de piano jazz a Jacksonville Jazz Festival în anul 2015, un eveniment care se desfășoară în Jacksoville în zilele premergătoare festivalului. Grație acestui succes remarcabil, Sorin Zlat a fost invitat să susțină un recital în cadrul ediției din acest an.

Jacksonville Jazz Festival este un eveniment cu o tradiție de peste 30 de ani, care atrage peste 55.000 de spectatori, anual. Renumiți artiști ai genului, precum Dizzy Gillespie, Miles Davis, George Benson, Al Jarreau, Michael Bublé, Herbie Hancock, Chick Corea, Harry Connick Jr., Natalie Cole, sunt printre starurile care, de-a lungul anilor, au evoluat pe scena acestui eveniment de mare prestigiu internațional.

Pianist de jazz, clarinetist, compozitor, orchestrator și câștigător a peste douăzeci de premii naționale și internaționale, Sorin Zlat a început studiile muzicale la vârsta de șapte ani, primele instrumente studiate fiind vioara și clarinetul la Liceul de Artă ”George Apostu” din Bacău. Este absolvent al Facultatii de Muzică „George Enescu” din Iași, Secția Clarinet Clasic și masterand al Universității de Muzică din București, Secția Jazz, Instrument – Pian. Sorin Zlat a creat un repertoriu format din piese de jazz originale, precum și standarde reorchestrate, care face o trecere originală prin stilurile latin, jazz, pop și clasic, orchestrate pentru a reflecta propriul mod de interpretare, unic, cel care i-a adus recunoașterea instantă pe scena de jazz europeană și nord americană.

Pe lângă Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Jacksonville, Florida, Statele Unite ale Americii (2015), Sorin Zlat și-a adjudecat și Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Monaco (2013), Marele Premiu la Concursul de Jazz din Montreux (2015), precum și Premiul pentru ”Cel Mai Bun Muzician de Jazz” obținut în anii 2014, 2015, acordat de către Fundația de Jazz Muzza. Demn de menționat este faptul ca Sorin Zlat a fost nu numai primul pianist de origine română, dar și primul pianist internațional care a câștigat pentru prima dată Marele Premiu în cadrul Competitiei de Jazz din Jacksonville, Florida, în 2015, o competiție cu o tradiție de peste 30 de ani. În vara lui 2015, Sorin Zlat a lansat albumul ”Endurance” care conține piese solo, în trio, precum și compoziții proprii, un album primit cu multă apreciere de către iubitorii de jazz și de critica de specialitate.

Rudy Roth

Despre Autor

Articole asemanatoare

  1. Mihaela Reply

    Succes!!! Un roman care merita tot respectul!!!

Comenteaza

*