default-logo

Revigorarea agendei Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România

Primăvara este momentul propice pentru a marca și revigorarea activității în Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) într-o exprimare solidară a  oamenilor de presă români de pretutindeni. În „inima” jurnalismului profesionist din România, la UZPR, zilele sunt într-o forfotă constructivă; activități diverse, membri plini de pasiune profesională, atmosferă încărcată de inițiative promițătoare. Mergem înainte, întăriţi după o iarnă cu mai multe încercări. În plan personal şi colectiv, social, economic şi organizaţional.
La sediul UZPR se desfăşoară o activitate susţinută, pentru analiza dosarelor pentru Legea 83/2016, ceea ce înseamnă un mare volum de muncă; cereri, completări de documente, adeverinţe, adrese către Casele de pensii, expediere către destinatari, consiliere la sediu sau prin telefon a celor care au dosare incomplete, organizarea şedinţelor Comisiei de atestare, dar şi pentru punerea la punct a Secretariatului tehnic (sectorul de legitimaţii cu sute de documente de membru, evidenţa electronică a tuturor dosarelor, cele ale pensionarilor şi numeroase altele, cu noile înscrieri din ultimele 6-7 luni, soluţionarea reorganizării arhivei ș.a.m.d). Cu satisfacție am constatat că în echipă am reuşit să rezolvăm problema stringentă a unor membri UZPR care aşteptau, firesc, o finalitate cât mai urgentă a solicitării lor.
Lângă noi, în Uniunea Ziariştilor Profesionişti, au venit mulţi colegi de breaslă. O parte dintre ei „trag” la treburile curente de la sediu, în secretariatul tehnic, alţii pentru Gala Premiilor UZPR, mulți sunt implicați în organizarea Adunării Generale, de la Lacul Vidraru. Încurajatoare este solidaritatea membrilor UZP care s-au oferit să susţină activităţile menţionate și cele care se află acum în agendă.
Oameni noi şi la Revista UZP, un colectiv tânăr şi omogen. Se lucrează cu pasiune şi fiecare are multe idei. Căutăm subiecte, rubrici noi, titluri pe măsură. Intensă este activitatea și la Editura Uniunii, acum fiind în lucru două volume. În paralel, evenimentele cu revista „Cronica Timpului”, Seratele „Eminescu, jurnalistul”, deja tradiţionale, şi Teatrul „Nostrum”… Gândim, din vreme, acţiuni care să întărească statutul UZP de uniune de utilitate publică.
Odată cu venirea primăverii, te gândești ce proiecte mai ai de continuat, de inițiat sau de dus la bun sfârșit… Și peste toate există în UZP această efigie a participării, de la soluţionarea problemelor din organizaţie până la reconstrucţia unei echipe cu o atitudine serioasă şi responsabilă, cu respect faţă de Uniune şi de membrii noştri. Gândul nostru se îndreaptă spre a consolida Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România, pentru a-i spori renumele de organizaţie puternică, în plină ascensiune, care se află neîncetat în slujba jurnaliștilor români.
Împreună, în echipă, vrem să construim!

Adrian Fulea
(Revista „UZP”, nr. 6)

Despre Autor

Articole asemanatoare