REVOLUȚIE în tratarea CANCERULUI. Un medic român a găsit LEACUL ce poate SALVA milioane de vieți

Adrian Bot, un cercetător în domeniul ştiinţelor biomedicale care trăieşte în S.U.A. din 1994, dezvoltă noi terapii genetice în lupta cu cancerul.

Cercetătorii luptă acum pe un nou front împotriva cancerului: atacă maladia la nivel molecular, chiar cu armele organismului. Speră că terapia va reuşi să elimine şi ultima celulă malignă ascunsă în corp, din cauza căreia cancerul recidivează cu metastaze. O performanţă pe care nu a reuşit-o nimeni până acum.

Rezultatele pe care le avem arată că jumătate din pacienţi răspund la tratament, iar dintre aceştia, 40 la sută răspund complet, explică cercetătorul Adrian Bot, care subliniază că este un început de drum.

Practic, cercetătorii scot celule din sistemul imunitar şi le inserează programe genetice care le învaţă să recunoască celulele canceroase, oricât de bine camuflate ar fi. Reintroduse în organism, celulele imunitare dotate cu un fel de „GPS molecular” se multiplică şi încep imediat să caute şi să distrugă cancerul. Rezultatele diferă, însă, în funcţie de tipul de boală oncologică, scrie Stiri.tvr.ro
. „Este o terapie nouă, problema în cancer sunt celule care provocacă metastază. Cercetările noastre au dat rezoltate foarte bune în special atunci când vorbim despre tratarea leucemiei și nu numai.

Acest tratament este foarte eficient în cazul unor pacienți fără prea mari speranțe. 40% din ei se vindecă aproape complet. Numărul pacienților vindecați cu aceste celule pe care le folosim este din ce în ce mai mare. Receptorul artificial pe care îl folosim este capabil să detecteze celulele canceroase, iar bolnavii încep să se simtă mai bine rapid.

Celulele reacționează și distrug masele tumorale în maxim trei luni. Acest tratament se poate repeta și cu celule cu receptori diferiți dacă boala se schimbă.
Noi dorim ca aceasta terapie să fie comparabilă cu transplantul de măduva osoasă, dar acest preț ar putea scădea în funcție de țară. Practic, el costă 80.000 sau 100.000 de mii de dolari”, a spus Adrian Bot la TVR1.

Rezultatele primului studiu făcut pe 101 pacienţi cu limfom non-Hodgkin agresiv, publicate recent, sunt încurajatoare. 41 la sută dintre pacienţi au răspuns la tratament. Iar 36 la sută au avut un răspuns complet la 6 luni.

Acest tip de limfom e foarte greu de tratat, iar pentru pacienţi, fiecare zi contează. Şi e important să aibă o nouă opţiune terapeutică, spun reprezentanţii echipei, care speră să obţină, anul acesta, autorizaţie pentru vânzarea medicamentului pe piaţa europeană. Între timp, şi alte companii lucrează la noi terapii care atacă maladia secolului la nivel celular, mai scrie aceeași sursă.

România, mâncată de maladia secolului

Un milion de români suferă de cancer, iar peste 4 milioane de persoane au o rudă de gradul I diagnosticată cu această teribilă maladie.

840.000 de persoane au primit teribilul diagnostic de cancer, arată un studiu realizat de IMAS şi Centrul pentru Inovație în Medicină.

45% dintre cei care au răspuns sondajului IMAS consideră că diagnosticul de cancer duce întotdeauna la deces.

Principala temere legată de cancer a românilor este că nu poate fi vindecat, arată un studiu realizat de IMAS şi Centrul pentru Inovație în Medicină.

65% dintre români, indiferent dacă au fost sau nu diagnosticați cu cancer, consideră că statul român nu asigură un tratament corespunzător pentru pacienții cu cancer.

75% dintre români consideră că durează prea mult ca un medicament nou descoperit să ajungă la pacienții din România

Despre Autor

Articole asemanatoare