default-logo

Români la un Maraton în Japonia Corespondenţă din Tokio

  jap-maraton-1 Intr o zi liniștita de duminica , cu cer înnourat , o vreme răcoroasă dar tocmai buna pentru mișcare in aer liber , pe 8 Ianuarie 2017 , in orasul Matsudo care apartine regiunii Kantō, Prefectura Chiba si districtul Matsudo a avut loc o competiție de mare amploare , cea de-a 62 a ediție a Maratonului NANAKUSA .
Aceasta competiție a avut loc in incinta Complexului Sportiv Matsudo ( Matsudo Undo Koen ).
Orasul Matsudo se intinde pe o suprafata de 61,33 km² si numara 485.455 de locuitori (recensamantul din 2012) cu o densitate de 7.915,46 pe km².
Primarul orasului Matsudo este domnul Kenji Hongōya.
Am fost uimiti de numărul mare de participanți de toate vârstele, de la mic la mare  , număr care a depășit cifra de  de 6000  .
In general cetățenii japonezi acorda foarte mult timp sportului , mișcărilor in aer liber si activităților din cadrul comunităților .
Am avut marea onoare să participe din partea Ambasadei Române in Japonia : Excelenta Sa doamna Tatiana IOSIPER, domnii diplomați Alexandru HUZA si Alexandru GUBANDRU .
Datorită insistenţelor făcute de Asociatia Cultural Sportiva  Japonia România , către consiliul de conducere al orasului Matsudo , in perioada 7~12 Ianuarie , au fost invitați doi sportivi romani cu rezultate promițătoare , aceștia fiind : juniorul Chiș Laviniu Madalin si Cont Vasile Daniel.
1.CHIȘ Laviniu Mădălin ,
Cu 7 titluri de campion national la junior si tineret ( sub23ani ) anul 2016 s-a dovedit pentru Laviniu a fi cel mai bun an din cariera si sa sperăm ca este doar inceputul .
2.CONT Vasile Daniel
Cu cele 2 titluri de campion national si vice campion national demonstreaza ca are un viitor promiţător.
Visul măreț al celor doi sportivi romani e sa participe la Jocurile Olimpice din 2020!
Le uram succes , le vom fi alături si vom pune umărul si noi la îndeplinirea acestui vis măreț .
La aceasta cursa li s alăturat si renumitul sportiv Yuichi YASUI de la Waseda si căruia ii multumim pentru primirea călduroasă .
Anul trecut am fost onorați sa participe sportivii Marius Ionescu si Claudia Ștef pentru care le mulțumim pe acesta cale, pentru rezultatele si comportarea impecabila de care au dat dovadă .
Ii așteptam cu drag si in anii ce urmează !
jap-mar-3   Această invitație , la cea de a 62 a ediție a maratonului Nanakusa , a fost făcută din dorința acomodarii sportivilor români si pe care ne dorim să participe intr un număr cat mai mare la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020!
In plus, orașul Matsudo , la data de 9 decembrie 2016 a fost înregistrat ca oraș gazdă pentru echipa României , pregătirea pre- taberelor la atletism si ne dorim cat mai multe evenimente , competiții , schimburi cultural sportive in întâmpinarea  Jocurilor Olimpice si Paralimpice , Tokyo 2020.
Din toate acțiunile la care am participat am ramas surprinsă de interesul conducerii orasului Matsudo , Asociației Cultural Sportive Japonia România , in a avea colaborări cultural sportive cu România .
După terminarea competiției , s a organizat o întâlnire la Asociația Sportiva si Culturală Japonia -România , unde sportivii si invitații au petrecut momente de voie bună , si unde n au lipsit muzica populară românească , vinul românesc de la JRBA , preparate românești de la restaurantul „La Mihai „.
Ne dorim sa fie un pas înainte pentru schimburile internaționale de sport și cultură intre România si Japonia .
In același timp, evenimentele sportive cu participarea sportivilor romani si pe care ne am dori sa fie cat mai dese .
Pentru a cunoaște puțin din cultura japoneza , sportivii noştri au avut ocazia in zilele următoare competiției sa fie primiți de conducerea Liceului Senshudai Matsudo , școlii gimnaziale GoChu , luând parte la orele de sport , ceremonia ceaiului , caligrafie , servind prânzul impreuna cu elevi si profesori.
Au fost zile de neuitat , momente , clipe si amintiri ce nici valurile nu le pot șterge .
Au fost însoțiți tot timpul de dl Hisao ISHII ,director adjunct al Departamentului Promoțional pentru Jocurile Olympice si Paralympice 2020Tokyo , orasul Matsudo , dl președinte Kunitomo SOMEYA,dna PATRU Mihaela Cristina , dl Tadashi KIKUCHI , dl profesor Hideaki HAYASHI ,pentru care le multumim mult pentru primirea impecabila de care sportivii romani au avut parte .
Vom depune toate eforturile , dragoste si daruire pentru toate aceste activitati , ca rezultatele sa fie din cele mai bune ..
Pe acesta cale facem un apel către forurile superioare , către cei in care mai cred in valoarea sportului  românesc , către Conducerea Comitetului Olimpic  şi Sportiv Român , Ministerul Tineretului si Sportului, Federaţia Romană de Atletism .
Conducerea orasului Matsudo este o punte de legătura intre România si Japonia si ne am bucura sa putem sa fortificam aceasta legătura .
Toate aceste rezultate vin in urma eforturilor supranaturale (dupa cum a precizat domnul Hisao ISHII ) , depuse de domnul președinte si ceilalți membrii ai Asociației Cultural Sportive Japonia România : dl Someya KUNITOMO , dna PĂTRU Mihaela Cristina ,  dl Tadashi KIKUCHI , domnul Noriyuki KAWAGUCHI , dl profesor Hideaki HAYASHI ( Senshudai Matsudo )si Danielei Uchiyama .
Cele mai calde mulțumiri pentru suportul acordat din partea Ambasadei Romane in Tokyo .
Multumim totodata doamnei Oana SICLOVAN , președinte al Asociației Liber la Educație Cultura si Sport pentru steagurile oferite in dar .
Voi mai reveni cu alte activitati ale Asociației Cultural Sportive Japonia România , ale președintelui Someya Kunitomo, japonezul cu inima de român !
Sigur se poate doar cu pasiune, dragoste , dăruință , efort si timp toate aceste minuni se întâmpla !
Mulțumită sa dau o mâna de ajutor la acest eveniment de mare amploare .

  Daniela Olimpia Uchiyama

Despre Autor