default-logo

România a suplimentat paza la granița cu Serbia! Tot mai mulți migranți încearcă să forțeze frontiera

Pentru a putea face faţă numărului tot mai mare de migranţi care încearcă să forţeze frontiera de stat, efectivele de pază au fost mărite cu jandarmi de la Brigada Mobilă din Craiova.

Până în prezent au fost cel puțin 800 de oameni care au vrut să intre ilegal în ţară doar în primele trei luni ale acestui an, faţă de o mie, în tot anul trecut. Ținând cont de aceste statistici, autoritățile au decis să întărească paza frontierelor din Timiş şi Caraş-Severin, potrivit digi24.

Căpitanul Teodor Popa face parte de nouă ani din Gruparea Mobilă de Jandarmi Craiova. E a treia oară când ajunge pe frontiera de vest. El a luptat cu contrabandiştii de ţigări. Acum, e şeful detaşamentului care prinde refugiaţi.

„Oarecum ne aşteptăm să fie forţată mai mult frontiera, dar noi suntem pregătiţi şi o să facem faţă oricărui val de migranţi care vor fi la frontieră. Bineînţeles că plecăm cu dotări speciale. Avem camere de termoviziune, avem avem aparatură şi tehnică din dotare care care ne ajută în misiuni foarte bine”, a declarat Teodor Popa, comandantul misiunii.

„Au fost depistate persoane care au încercat să facă mai multe treceri ilegale cu țigări de contrabandă”, adaugă plt. Maj. Silviu Calotă.

„Situaţia în teren o cunoaştem. Acum problema de incertitudine rămâne afluxul de migranţi şi modalităţile lor de a penetra frontiera”, spune plt. Adj. Cristi Ciurel, jandarm.

Despre Autor