default-logo

România, pe locul 23 în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro

romania-pe-locul-23-in-clasamentul-pe-medalii-la-jocurile-olimpice-de-la-rio-de-janeiro-197491România a ajuns pe locul 23 în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

România a obținut patru medalii la Jocurile Olimpice, după primele opt zile de întreceri la Jocurile Olimpice, una de aur obţinută de echipa feminină de spadă, una de argint trecută în contul tenismenilor Florin Mergea şi Horia Tecău, și două de bronz, una obţinută de halterofilul Gabriel Sâncrăian, iar alta obținută la canotaj de echipajul feminin de 8+1 al României, conform Mediafax.

În clasamentul pe naţiuni, România a urcat pe locul 23, fiind la egalitate cu Belgia, după ce în urmă cu două zile nu prindea Top 50.

Primul loc în clasamentul pe medalii este ocupat de Statele Unite ale Americii, cu un total de 50 de medalii (20 de aur, 13 de argint şi 17 de bronz), urmată de China, cu 37 de medalii (13 de aur, 10 de argint şi 14 de bronz), podiumul fiind încheiat de Marea Britanie, cu 22 la număr (7 de aur, 9 de argint şi 6 bronz).

b1.ro

Despre Autor

Articole asemanatoare