default-logo

România, pe primul loc la Balcaniada de Geografie. Elevii români au obținut patru medalii

30Elevii români au cu ce se lăuda. Au participat la cea de-a treia ediție a Olimpiadei Balcanice de Geografie, care a avut loc între 25 și 30 iunie la Ruse, în Slovenia, și s-au întors acasă cu două medalii de aur, o medalie de argint și una de bronz. Astfel, România a obținut primul loc în clasamentul pe națiuni, a anunțat Ministerul Educației.

Cei care au obținut medaliile de aur se numesc Ioana Andrada Pantelimon, din clasa a XI-a, de la Complexul Educațional Lauder Reut din București, și Răzvan Marian Popescu, din clasa a IX-a, de la Colegiul Național Sfântul Sava din București. Medalia de argint a fost primită de Cristian Manuel Fosalau, clasa a XI-a la Colegiul Național Emil Racoviță din Galați, iar medalia de bronz a obținut-o Ana-Maria Cotun, clasa a XI-a la Colegiul Național Nicu Gane din Fălticeni.
Regulamentul concursului presupune ca fiecare echipă să fie compusă din 4 elevi și 2 profesori coordonatori. Concurenții trebuie să treacă prin trei probe în limba engleză, una teoretică, una practică și una multimedia. Participanții au fost aleși în funcție de rezultatele obținute la Olimpiada Națională de Geografie, care a avut loc în Oradea, în aprilie 2017.

b1.ro

Despre Autor

Articole asemanatoare

Comenteaza

*