default-logo

“Rumänische Musikvirtuosen” TRIO CONTRANSTE la sala Gerhart-Haptmann din Düsseldorf (12. Mai. 2017)

Prima parte a programului a inceput cu o lucrare in prima auditie Thinking Eden a compozitoarei bucurestene Laura Manolache, care a fost si prezenta in sala, continund cu Nächtliche Suite de Ernst Lothar von Knorr, Attracteur etrange de Lucian Metianu, Aulodie de Eugen Wendel , Transsilvanische Motive de Corneliu Dan Georgescu. Dupa o scurta pauza Trio Contraste au interpretat piesele: Troite de Doina Rotaru, Moments de passion de Horst Lohse, Pensee en creux de Roberto Reale si Tabu Suite a compozitoarei Violeta Dinescu.
Cei trei muzicieni Ion Bogdan Stefanescu (Flaut), Sorin Petrecu (pian) si Doru Roman (Percutie) au pregatit si de data aceasta un repertoriu exclusiv contemporan irezistibil cu farmec si atragator pentru turneul din Germania, intrand in contact cu publicul prin limbajul muzicii. Toate lucrarile au fost interpretate la un nivel artistic de mare calitate atat intrumental, cat si prin procedee sonore vocale, trezind curiozitatea si atentia ascultatorilor.
Recitalul s-a incheiat cu doua reveniri la rampa completand fenomenul stilistic contemporan cu piese foclorice romanesti autentice.

Articol de Dr. Corina Kiss
Düsseldorf

Despre Autor
  1. Mirica Reply

    Felicitari artistilor si compozitoarei Laura Manoache!
    Ne fac onoare peste hotare!

  2. Mirica Reply

    Felicitari artistilor si compozitoarei Laura Manolache!
    Ne fac stima si onoare peste hotare!

Comenteaza

*