default-logo

Samsung, implicat în scandalul MOMENTULUI. Care sunt acuzațiile

Adaugat pe 11 Ian 2017
De :
Comentarii oprite

samsung-implicat-in-scandalul-momentului-care-sunt-acuzatiile-217236Liderul Samsung, Jay Y. Lee, este suspect în cazul scandalului de corupție în care este implicată președinta sud-coreeană Park Geun-Hye și va fi audiat, potrivit Reuters.

Procurorii sud-coreeni vor să descopere dacă sprijinul pe care l-a acordat Samsung unei companii și mai multor fundații deținute de prietena președintei, Choi Soon-Sil, are legătură cu decizia luată de Serviciul național de pensii din Coreea de Sud în 2015 de a susține fuziunea a două filiale ale Samsung.

Șeful grupului Samsung este bănuit de mită și a fost convocat pentru joi dimineață, a anunțat purtătorul de cuvând al procurorului special care se ocupă de cazul președintei.

Choi Soon-Sil, prietena președintei Park, a fost arestată în luna noiembrie pentru abuz de putere și extocare. Aceasta s-ar fi folosit de relația de prietenia cu președinta pentru a cere fonduri de la mari companii din țară. De asemenea, Park Geun-Hye este acuzată că ar fi fost complice la aceste acțiuni ilegale.

b1.ro

Despre Autor

Articole asemanatoare