default-logo

SĂRBĂTOARE CREȘTINĂ LA HUNEDOARA

Adaugat pe 17 Dec 2013
De :
Comentarii oprite

hd 1Deși aflată în construcție Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din orașul de pe Cerna (preot paroh Nicolae Boboia) a fost gazda unui moment sărbătoresc de o adevărată trăire sufletească.

Este vorba despre cea de-a patra ediție a hramului acestei Biserici, la care au participat peste 400 de credincioși ortodocși, de pe fețele cărora puteai desprinde bucuria de a simți revărsarea Duhului Sfânt.
Slujba religioasă a fost săvârșită de P.S. Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, însoțit de 12 preoți (printre care și protopopul preot Petru Costa) și 3 diaconi.
Nu a lipsit un recital de colinde semnat de Ana Almășana Ciontea și grupurile de colindători de la Școlile Generale Teliucu Inf. hd 2(director prof. Rodica Istrate) și Nr. 7 din Hunedoara (director prof. Ioan Lup).
Demn de consemnat sunt spusele epitropului Bisericii – Adrian Tuza: „Am trăit cu toții bucuria unui eveniment religios. A fost o zi a dorinței noastre, a tuturor, de a-l chema alături pe Hristos, căci cu el trebuie să trăim în suflet, pentru a ne fi hrană și garantul vieții.”
Sărbătoarea de la Hunedoara s-a finalizat cu o agapă, notând astfel dorul tuturor celor prezenți de milostenie, de pocăință și de înrolare în armata lui Dumnezeu, sub semnul credinței ortodoxe strămoșești.

Au consemnat: Maria Vlad și Georgeta Cizmaș

Despre Autor

Articole asemanatoare