default-logo

„Sărbătoarea narciselor” în Argeș

Adaugat pe 07 Mai 2017
Comentarii oprite

Duminică, 7 mai, în Argeș are loc „Sărbătoarea narciselor”. Ca în fiecare an, în prima duminică a lunii mai, sărbătoare se desfășoară în comuna Negrași, acolo unde există o rezervație naturală cu peste 4 hectare de narcise, transmite Constantin Pașol.
Cu această ocazie va fi organizat un spectacol de excepție oferit de formații artistice ale Centrului Cultural Județean Argeș.
Manifestarea va avea loc chiar în rezervaţia naturală, cunoscută ca „Poiana cu narcise de la Negraşi”, un areal de 4,1 hectare, în lunca râului Dâmbovnic, la 46 de kilometri sud de Piteşti, pe DN 659.
Rezervaţia de la Negraşi este ocrotită pentru valoarea ştiinţifică deosebită a speciei şi pentru cea peisagistică a covorului de narcise. Poiana narciselor de la Negraşi a fost declarată rezervaţie naturală în anul 1966. Tot de atunci se organizează şi „Sărbătoarea narciselor”.
Considerată a fi un brand al judeţului Argeş, „Sărbătoarea narciselor” de la Negraşi adună an de an mii de oameni care vin să culeagă narcisele crescute în mod natural.

Constantin PAŞOL, jurnalist Radio România / membru UZPR

Despre Autor

Articole asemanatoare