default-logo

Savanţii au găsit în sfârşit locul din creier de unde încep visele. ”Este unul dintre cele mai importante studii”

Adaugat pe 14 Apr 2017
De :
Comentarii oprite

Savanții de la Universitatea Wisconsin-Madison au identificat în urma unui nou studiu, o „zonă fierbinte” a activității cerebrale care indică visatul. O bună parte din vise se petrec în afara somnului REM (Rapid eye movement = mișcarea rapidă a ochilor, implică și somnul conștient, ținut minte după trezire).

Studiul a arătat că zonele din creier implicate în starea de trezire pot avea același rol în vis, precum în cazul recunoașterii fețelor în timpul visului. Unul dintre cercetători spune că „am fost capabili de a compara schimbările din creier atunci când suntem conștienți în timpul visului cu atunci când suntem inconștienți”, informează Descoperă.ro.

Schimbarea în activitate în partea posterioară a creierului, cea responsabilă pentru procesarea imaginilor și integrarea simțurilor, a fost relevată în urma unui experiment care a monitorizat aceste zone fierbinți. Aceste teste au arătat că există o legătură mai strânsă între cortextul prefrontal în timpul somnului, partea din creier asociată cu memoria și o ținere minte mai bună a acelor vise.

b1.ro

Despre Autor

Articole asemanatoare