default-logo

SIP a lansat planul de asigurări “De la ziariști pentru ziariști”

În luna martie 2017, Societatea Interamericană de Presă, în colaborare cu o importantă companie de asigurări, a lansat o schemă economică pentru polița de asigurare care se adresează, fără restricții, tuturor lucrătorilor din mass-media din întreaga lume.
Insurance for Jurnalists este singura companie internațională de asiguurări specializată în asigurarea ziariștilor. Indiferent dacă ziaristul transmite de la premiera unui film sau trnsmite dintr-o zonă de război, ziaristul va beneficia de polița specială de asigurare Este important de menționat că, spre deosebire de compania , Insurance for Jurnalists, alte companii de asigurări refuză să încheie polițe de asigurări pentru ziariștii care trasmit știri din zone periculoase sau, dacă, eventual, admit încheierea unei polițe de asigurare pentru ziariși, practică tarife exorbitante.
Poliță de asigurare oferită de Insurance for Jurnalists acoperă despăgubirile cauzate de moarte accidentală, invaliditate, accidente, transport în caz de boală și repatriere din orice colț al lumii, inclusiv din regiuni ostile în țara de reședință a ziariștilo asigurați.
Proiectul pentru crearea poliței de asigurare speciale pentru ziariști este rezultatul muncii unei echipe de ziariști, în frunte cu Frank Giglio (42 de ani de experiență dobândită la ABC și Fox News), cu consultarea personalului de la Federația Internațională a Ziariștilor – FIP.
În perioada 1990 – 2015, FIP a înregistrat moartea a cel puțin 2297 de ziariști și personal din mass-media, ce mai mare rată de mortalitate fiind în Irak (309), Filipine (146) și Mexic (120).

Elena Chirita/ UZPR

Despre Autor

Articole asemanatoare

  1. Valentin Uban

    O informatie interesanta, care ar merita promovata in reluare si aprofundata.