default-logo

Statele Unite se pregătesc de război: Donald Trump a spus congressmanilor americani că ia în considerare o acțiune militară în Siria ca urmare a atacului chimic comis de Assad

Adaugat pe 06 Apr 2017
De :
Comentarii oprite

Statele Unite nu exclud un răspuns militar ca urmare a atacului chimic comis marți de regimul sirian condus de Bashar Al-Assad care dus la moartea a peste 100 de civili, printre care foarte mulți copii, a afirmat vineri un oficial de vârf din administrația lui Donald Trump, conform haaretz.com.

Pentru moment nu este clar ce planuri militare sunt concepute de către Statele Unite privind lovirea de ținte aparțin guvernului condus de președintele Bashar Al-Assad.

Statele Unite ar întâlni obstacole majore dacă ar dori să atace aerian Siria pentru că forțele aeriene ale Rusiei controlează mare parte din spațiul aerian al Siriei, iar regimul de la Moscova a protejat mereu guvernul lui Assad opunându-se înlăturării acestuia.

CNN a anunțat că și Donald Trump personal le-a spus unor membri ai Congresului că ia în considerare un atac militar ca urmare a folosirii de către Siria de arme chimice împotriva civililor.

b1.ro

Despre Autor

Articole asemanatoare