default-logo

Ştiaţi că astăzi este Ziua Internaţională a Dorului? Ţie de cine îţi este dor?

Adaugat pe 13 Mai 2017
De :
Comentarii oprite
Eticheta:

Oricărui om îi este, cel puţin o dată în viaţă, dor de cineva….sau de ceva. Pe 13 mai, pentru al treilea al consecutiv, românii sărbătoresc Ziua Internaţională a Dorului. Iniţiativa a aparținut trupei Vunk care consideră că este important să facem ceva pentru a ne exprima dorul.

„Ne plângem că ne e dor de cineva sau de ceva, iar de la a recunoaşte acest lucru şi până la a face ceva în acest sens este cale lungă. Deseori, spunem că ne e dor de părinţi, dar cu greu ne găsim timp să îi sunăm. Deseori, spunem că ne e dor de locurile copilăriei, dar rareori ne facem timp ca să mergem acolo. Plecând de la acest lucru şi de la faptul că spunem deseori că sărbătorim tot felul de zile care nu ne aparţin, precum Halloween-ul sau Valentine’s Day, am zis să propunem românilor Ziua Dorului, o zi în care să luăm atitudine în ceea ce priveşte acest sentiment„, a declarat Cornel Ilie, vocalistul trupei Vunk.
Se spune că acest cuvânt „dor” nu poate fi tradus exact în nicio altă limbă, deşi există cuvinte sau expresii asemănătoare în engleză (longing) sau portugheză (saudade). Semnificaţia cuvântului pentru români este puţin mai intensă decât aceste cuvinte, dar şi decât intensitatea sentimentelor de acest fel trăite de străini.

libertatea.ro

Despre Autor