default-logo

Stiri din media internationala

Big Data reprezintă o temă centrală pentru mass-media publice de astăzi (PSM), mai ales atunci când este vorba de consolidarea și personalizarea relațiilor cu cetățenii. Este vorba despre sporirea audiențelor transfrontaliere, crearea de povesti de jurnalism puternice, îmbunătățirea experienței audienței, creșterea conținutului prin producție și programare editorială bazată pe date, încurajarea afacerilor și identificarea de noi produse și servicii pentru a oferi un serviciu media public sub mai multe formule editoriale. În acest scop, EBU a lansat inițiativa strategică „Big Data”. Această inițiativă a EBU este coordonată de directorul pentru Afaceri Publice și Comunicare, Guillaume Klossa, cu sprijin din partea echipelor EBU în domeniul Tehnologiei și Inovării, Mass-media, Juridică, Serviciul Mass-media și Afaceri Publice și Comunicații. Cei implicați vor ajuta posturile publice membre ale EBU la dezvoltarea strategiilor, la identificarea celor mai bune practici și la furnizarea de recomandări concrete în patru domenii specifice: îmbunătățirea tehnicilor de măsurare a audienței; sistemele de implementare în conformitate cu valorile PSM; dezvoltarea de noi strategii de conținut adaptate la comportamentul și preferințele audienței; dezvoltarea principiilor comune ale EBU care să respecte cerințele legale privind protecția datelor și a confidențialității. Aceste patru direcții de acțiune urmăresc să promoveze schimbul de competențe, cunoștințe și experiență în toate aceste domenii și să orienteze PSM în implementarea strategiilor bazate pe date, respectând, în același timp, funcțiile și valorile serviciilor publice. EBU va produce buletine informative referitoare la atelierele viitoare, la evenimentele relevante și informații despre cele mai noi tehnologii. https://www.ebu.ch/member-services/big-data
Consiliul european al miniștrilor a adoptat noi norme pentru a permite consumatorilor care plătesc pentru serviciile de conținut online din țara lor de origine, să le acceseze atunci când vizitează o altă țară din UE. Europenii care călătoresc în interiorul UE nu vor mai avea restricții pentru serviciile online, cum ar fi filmele, emisiunile sportive, muzica, cărțile electronice sau jocurile pentru care au plătit în țara lor. Alături de suspendarea taxelor de roaming, este un nou pas către o piață unică digitală. Decizia urmează unui acord încheiat la 7 februarie 2017 între Președinția malteză și Parlamentul European. Parlamentul și-a votat poziția în primă lectură la 18 mai 2017. Noul regulament va îmbunătăți competitivitatea prin încurajarea inovației în serviciile online și atragerea mai multor consumatori. Se va aplica tuturor serviciilor de conținut online care sunt furnizate contra cost. Serviciile gratuite, cum ar fi cele furnizate de anumiți radiodifuzori publici, vor avea posibilitatea de a beneficia de aplicarea noilor reglementări cu condiția verificării țării de reședință a abonaților. Obstacolele actuale ale portabilității transfrontaliere a serviciilor online provin din faptul că drepturile de transmitere a conținutului protejat prin dreptul de autor, cum ar fi lucrările audiovizuale, precum și drepturile pentru evenimente sportive premium, sunt deseori licențiate pe bază teritorială. Furnizorii de servicii online pot alege să servească numai anumite piețe. Furnizarea de portabilitate transfrontalieră nu va face obiectul unor taxe suplimentare. Noile norme vor începe să se aplice în primul trimestru al anului 2018 (la nouă luni după publicarea sa în Jurnalul Oficial al UE).
http://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2017/06/08-portability-of-digital-services/
Partidele de opoziție din Polonia se opun amendamentului legislativ privind taxele TV și radio. Reprezentanții tuturor grupurilor de opoziție și ai deputaților au votat în favoarea respingerii proiectului de modificare a proiectului de lege privind taxele de abonament audiovizual. Ei au susținut că noile reguli ar putea încălca legea privind protecția datelor cu caracter personal și au acuzat televiziunea poloneză de părtinire politică. Prima lectură a proiectului de lege privind taxele de abonament, elaborat de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, a avut loc în Sejm joia trecută. Modificările au fost prezentate în detaliu de ministrul Piotr Gliński. Amendamentul presupune că serviciul poștal polonez va primi de la abonații serviciilor de televiziune cu plată datele de bază (numele, adresa de reședință și utilizarea serviciului, codul numeric personal sau alt număr de identificare, data încheierii contractului). Imediat după intrarea în vigoare, operatorii ar trebui să furnizeze întreaga bază de date a utilizatorilor lor și să informeze Poșta despre noile contracte. În același timp, Poșta trebuie să notifice clienții despre necesitatea înregistrării televizoarelor. Poșta poloneză – responsabilă pentru colectarea abonamentelor – va verifica dacă clienții TV cu plată sunt sau nu sunt scutiți de această obligație și vor trimite alerte de plată , ba chiar vor putea lua măsuri de executare, dacă este necesar.
http://www.ceetv.net/
Timp de peste două decenii, Festivalurile de vară Euroradio au răspuns scopului lor principal, acela de a oferi ascultătorilor de radio o selecție a celei mai bune muzici clasice – concerte simfonice, opere, muzică de cameră și recitaluri vocale – din festivaluri europene, atât prestigioase, cât și mai puțin cunoscute. În acest an, între 12 iunie și 10 septembrie, ascultătorii vor putea alege din peste 370 de programe, toate oferite prin MUS, portalul de schimburi muzicale, de către organizațiile radio ale EBU, fiind coordonate de Centrul de control Euroradio de la Geneva. Evenimentele perene așteptate, cum sunt operele lui Wagner de la Bayreuth, concertele BBC Proms sau Ninth a lui Beethoven din anticul Théâtre din Orange, urmate de Orfeo de Monteverdi, realizat de Cappella Mediterranea, Ansamblul din Bruges, sau pianistii staruri András Schiff, Evgeny Kissin si Nikolai Lugansky de la Festivalul Verbier din Elvetia, se vor succeda pe parcursul verii. O surpriză va fi Orchestra de tineret a Uniunii Europene într-un program de compozitori scandinavi și baltici de la Festivalul Grafenegg din Austria sau un program de la Catalunya Ràdio dedicat dialogului între diferite culturi și religii prin muzică, cu celebrul Jordi Savall în fruntea unui grup internațional de interpreți.
Ca în fiecare an, partenerii vor beneficia de asistența inginerilor din organizațiile membre ale EBU pentru a ajuta la coordonarea tehnică a acestor concerte.
https://www.ebu.ch/news/2017/06/euroradio-summer-festivals-are-back-and-better-than-ever

Despre Autor

Articole asemanatoare

Comenteaza

*