default-logo

Tabără de dansuri tradiționale românești (17–23 iulie 2017, Cluj-Napoca)

Etnocor. Centru de Studii Etnocoreologice, asociație care are drept misiune cercetarea și promovarea dansului tradițional românesc și a culturii tradiționale românești, organizează în perioada 17–23 iulie 2017, în Parcul Etnografic Național ”Romulus Vuia” din Cluj-Napoca o tabără de dansuri tradiționale românești intitulată ”ALT +TAB+JOC. o ALTfel de TABără de JOC ”.

În cadrul acestei tabere se vor putea învăța dansuri tradiționale din următoarele zone etnografice: Țara Zarandului, Romanați, Sălaj, Bistrița, Țara Lăpușului, Valea superioară a Mureșului, Valea Argeșului, Depresiunea Toplița, Valea Prahovei, Valea Târnavelor. Lectorii vor fi localnici din sate aparținând acestor zone, asistați de etnocoreologi. La cursuri se pot înscrie atât clujeni cât și doritori din țară care optează pentru pachetul de cursuri cu masă și cazare. Structurate pe nivelurile de începător și mediu-avansați, cursurile vor fi completate cu activități speciale atât în serile taberei cât și în weekend.

Un pachet special, destinat copiilor cu vârsta între 7 și 10 ani, este centrat în jurul cursurilor de dansuri tradiționale și va cuprinde activități cu următoarele teme: satul tradițional și obiceiurile lui, cultura de dans și cultura muzicală specifice lumii rurale, portul tradițional și confecționarea lui (țesut, cusut, funcții etc), basmul popular și eroii săi, horitul și cântatul la fluier, toate prezentate într-un mod interactiv și ludic de către etnologi și profesori.

Redactia Leviathan

Despre Autor

Articole asemanatoare

Comenteaza

*