default-logo

Televiziunea femeilor afgane – un vis împlinit pentru multe tinere care și-au dorit să trăiască altfel În capitala Afganistanului s-a înființat, recent, o televiziune la care lucrează numai femei- un vis împlinit pentru multe tinere care, până nu demult, nici nu îndrăzneau să ridice privirea din pământ. Este un semn de normalitate, spun inclusiv ziaristele acestei stații.

Khatira Ahmadi (R), 20, producer of Zan TV station (women’s TV), adjusts the headscarf of a presenter before recording in Kabul, Afghanistan May 8, 2017. REUTERS/Mohammad Ismail

Zan TV este televiziunea femeilor din Kabul în care pentru tânăra Sadia începe o altă viață. Are numai 22 de ani și este prezentatoarea mai multor programe.

Înainte să ajungă aici, Sadia era sportivă și încă una bună. A antrenat echipa de atletism a Afganistanului care a reușit astfel să se califice la Jocurile Olimpice de anul trecut. Deși echipa afgană nu a obținut rezultate impresionante, călătoria la Rio de Janeiro i-a deschis tinerei Sadia orizontul.

Când s-a întors acasă a început să militeze pentru promovarea femeilor în aceasta societate atât de conservatoare. Acum câteva luni, când a auzit ca se deschide televiziunea Zan și-a dat seama ce șansă are să-și împlinească visul.

Sadia recunoaște ca nu i-a fost ușor, mai ales ca familia nu a fost de acord cu planurile ei. Dar a vrut să trăiască altfel și a reușit.

TVR

Despre Autor

Articole asemanatoare

Comenteaza

*