default-logo

Theodor si Noi, recenzie de carte

Gabriel Gherasim este un excelent scriitor. El a scris multe cărţi pe diverse teme, variind de la opere literare, la tratate academice.
El este, de asemenea, un jurnalist care a scris articole si interviuri, care au fost publicate în ziare de limba română şi engleză şi reviste din România, Moldova, Israel, Italia, Germania, Franţa, Marea Britanie, SUA, Australia şi Canada.
De asemenea, el a lucrat ca si corespondent pentru Radio Europa Liberă şi a transmis o emisiune radio săptămânală numită Vocea Mioritei.
Gabriel Gherasim are un Bachelor of Arts în ştiinţele sociale de la Portland State University şi o diplomă de Masters în negociere, medere şi soluţionarea conflictului de la California State University.
El lucreaza de peste treisprezece ani in diverse domenii precum consilier psihologic si profesor de psihologie.
Gabriel Gherasim este un observator atent al comportamentului uman şi un analist calificat al afectiunilor psihologice, care-l face o autoritate în aceste domenii şi o sursă credibilă de sfaturi bune, profesionale.
Teodor si Noi (Theodor and US) este un ghid benefic pentru atitudinea faţă de viaţă şi oameni, precum şi faţă de sine. Explică într-o limbă pe care toată lumea poate sa o înţeleaga, modele şi obiceiurile de gândire din punct de vedere neuro-psihologic, filosofic şi moral; învaţă cititorul cum să se gândească despre gândire, pentru ca gândirea este cel mai important aspect din viaţă cu implicaţiile sale bune şi rele.
Conform unei vechi expresii patristice, spunem ca „păcatul este o eroare de gandire”: prin urmare, să înveţam cum să gandim, pentru că aceasta este cheia pentru o viaţă împlinită, care aduce fericire aici şi mântuirea in tărâmul de apoi.
Gabriel Gherasim explica punctele sale referindu-se la autorități precum Erich Fromm, Victor Frankl, Abraham Maslow, Dr. Dumitru Constantin Dulcan, Dan Puric, Richard Wurmbrand și alti psihologi si filosofi din Romania si din lume, care au excelat în explorari serioase ale fenomenului complex de a fi. Concluziile autorului, reflecţii teologice, etice şi filosofice cu aplicabilitate imediată pentru anumite tipuri de crize sau perceptiile pe care cineva le-ar alege de a avea în viaţă, reprezintă un ghid frumos şi util pentru oricine care încearcă a naviga aromios în largul mării din această existenţă.
Cu un admirabil simţ de detaliu, autorul discută aspectele semnificative ale vieţii umane: emoţiile frumusetea, cunoştinţele, înţelepciunea, dragostea, fericirea, meditaţia, luarea deciziilor, justiţie, iertare, reconciliere, autenticitate, pentru a numi câteva.
Folosind explicaţii etimologice a termenilor principali, el aduce o lumină pe roluri şi sensuri specifice ale acestor componente esenţiale ale existenţei, tratează subiecte la îndemână oricui într-o manieră coerentă şi cuprinzătoare pentru ca aceste explicaţii să fie clare, semnificative şi convingătoare.
Cartea este o pledoarie valabila şi puternica în favoarea vieţii, mai precis, fata de o viaţă bazata pe sentiment şi calitate. In alte cuvinte, aceasta oferă sfaturi utile pentru o viata semnificativa de trăit în armonie cu sine şi cu ceilalţi şi cu Dumnezeu.

Theodor Damian Ph. D
Profesor de Filozofie şi Etică
Metropolitan College din New York
Preşedinte al Institutului Ortodox Roman Teologie şi Spiritualitate

Theodor and Us:
http://www.neodacii.com/content/theodor-and-us-reflections-gifts-within-us-gabriel-gherasim

Despre Autor

Comenteaza

*