default-logo

Topul statelor unde pleacă cele mai multe alimente, băuturi şi ţigări din România

Adaugat pe 18 Sep 2016
De :
Comentarii oprite

topul-statelor-unde-pleaca-cele-mai-multe-alimente-bauturi-si-tigari-din-romania-202109Datele Institutului Național de Statistică relevă o situație îngrijorătoare: exporturile românești depind de un număr foarte mic de țări. Circa 70% din exporturile României pe teritoriul UE şi 60% din livrările la nivel internaţional de alimente, băuturi şi tutun sunt direcţionate doar către cinci ţări: Italia, Bulgaria, Germania, Ungaria şi Marea Britanie.

Astfel, potrivit unei analize ZF bazată pe datele INS, mai puţin de 15% dintre produsele alimentare, băuturile şi tutunul realizate pe plan local depăşesc graniţele Uniunii Europene.

Cele cinci țări aduc în buzunarele producătorilor locali de alimente, tutun şi băuturi peste 1,1 miliarde de euro. Mulți dintre aceștia se îndreaptă și spre țări precum Franţa sau Spania pentru că acolo locuiesc mulți români care sunt interesați să cumpere produse din țara lor natală. Alte state precum Bulgaria și Ungaria sunt vizate de producători datorită uşurinţei cu care se realizează transportul mărfurilor.

 b1.ro

Despre Autor

Articole asemanatoare