default-logo

Trăire în spirit românesc

asociatia romano-elena„Departarea ti se pare mai dulce atunci cand incerci sa te simti acasa, cand incerci sa traiesti prin spiritul viu romanesc, cultura, traditii si obiceiuri. Sunt momente în care simţi cu adevărat că vrei să începi, să clădeşti, să întăreşti ceea ce iubeşti cel mai mult: limba romana, departe de casa.
Astfel, din dorinţa de a avea un mic colţ de lume românească s-a clădit Asociaţia Interculturală Româno-Elena DACIA”din Grecia, care are ca scop dezvoltarea şi întărirea relaţiilor de prietenie între românii care trăiesc în Republica Elena, fie de origine greacă sau de altă naţionalitate, organizarea de activităţi educative, culturale, precum şi cultivarea tradiţiilor şi obiceiurilor lor, cursuri de limba română şi limba elenă, cultură şi civilizaţie, organizarea de diferite evenimente culturale, excursii, seminarii, editarea de publicaţii.
Începând cu 17 septembrie 2017 se vor desfăşura cursuri de limbă, cultură şi civilizaţie românească la Şcoală de Limba Română din cadrul Asociaţiei Interculturale Româno-Elene „DACIA”, cursuri esenţiale pentru păstrarea legăturii cu patria-mamă, pentru cultivarea valorilor şi tradiţiilor româneşti.
Limba dulce şi armonioasă, LIMBA ROMÂNĂ, graiul nostru sfânt trebuie rostit in orice colt de lume ne-am afla.
Sa fim mandri de originea noastra si sa vorbim romaneste!

Daniela Popescu
 Cofondator al Ziarului Romanilor de Pretutindeni
 All For Romania
 www.all4romania.eu

Despre Autor

Articole asemanatoare