default-logo

U.Z.P.R. – mereu alături de noi

Adaugat pe 08 Sep 2016
De :
Comentarii oprite
Eticheta: ,

hd-1Procesul educațional fiind un act de socializare, de culturalizare, de formare și dezvoltare a personalității, filiala Caraş-Severin a U.Z.P.R., prin entuziastul grup de membrii de la Hunedoara, a asigurat elevilor din unitățile de învățământ din orașul de pe Cerna – HUNEDOARA, finalizarea unor proiecte, desigur, urmare a participării active, conștiente și responsabile în propria lor formare.hd-2
Prin Centrul educativ „Copii și Tineri pentru Comunitatea Europeană” au fost implementate mai multe proiecte finanțate nerambursabil de către Direcția Județeană pentru Tineret și Sport, Consiliul Județean și Primăria Hunedoara, participanții fiind selectați în funcție de particularitățile de vârstă a grupurilor țintă, specificul unității școlare etc., cu accent pe faptul că educația trebuie să sprijine dezvoltarea facilă și flexibilă a fiecărui individ în parte.
hd-3Printre finalitățile acestor proiecte educative se poate nota: formarea personalității, a capacității intelectuale, a disponibilităților afective și a abilităților practice prin asimilarea de noi cunoștințe, de noi tehnici de muncă și lucru în echipă, toate necesare autoinstruirii – și nu în ultimul rând – cultivarea sensibilității față de problematica umană și a valorilor morale și civice.
De consemnat sunt și câteva titluri de proiecte: „Sănătatea, cel mai bun cadou pentru fiecare dintre noi. Să preluăm controlul asupra vieții, îngrijindu-ne sănătatea noastră”, „Sănătatea mediului, sănătatea noastră”, „Sănătatea fără alcool, tutun și droguri”.
În aceste zile se află în derulare proiectul „Creația jurnalistică – valorificare și promovare”.
De adăugat este realizarea concursurilor de jurnalism (municipal, județean și național) pe hd-5tema „Mândria de a fi român prin muncă, cânt și obiceiuri strămoșești” a simpozionului „Presa creștină – promotoare a culturii și spiritualității românești”, a festivalului folcloric „Mândru-i jocul pe la noi”, a festivalurilor de colinde „Colind de suflet românesc” și „Lângă peștera și leagănul din Vifleem” și a concursurilor sportive sub genericul „Mișcarea în aer liber – sănătate și vigoare” etc.
Nu a lipsit înființarea unor cercuri de jurnalism, de „Prietenii mediului” sau „Reporteri pentru sănătate”.
Pe fondul celor prezentate se poate nota contribuția lăudabilă în reușita tuturor activităților semnată de elevii Colegiilor „Iancu de Hunedoara”, „Matei Corvin”, „Traian Lalescu”, a Liceului Tehnologic „Constantin Bursan” și a Școlilor Gimnaziale Nr. 2, 5, 6, 8 și Teliucu Inf.

Ioan Vlad
Georgeta-Ileana Cizmaș

Despre Autor

Articole asemanatoare