default-logo

Un cuplu din Mannheim a angajat 100 de prostituate românce, fără să plătească pentru acestea impozite pe salarii și contribuții de pensie

Prostituate românce în prim plan. Doi nemți, soț și soție, au fos condamnați de Tribunalul penal economic din Mannheim pentru evaziune fiscală: Au angajat circa 100 de prostituate din România, cărora le dădeau salarii, dar fără să plătească pentru acestea impozite și contribuții previdențiale. Impozitele și contribuțiile neplătite se ridică la suma de cel puțin 760.000 euro, între 2008 și 2010.
Bărbatul a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de trei ani și opt luni, iar soția sa la doi ani și patru luni, scrie Rhein-Neckar Zeitung.
Apărarea a cerut achitarea, susținând că prostituatele erau lucrătoare autonome. „Puteau să își organizeze liber activitatea în cadrul unui contract de servicii”, a susținut avocatul. Judecătorul a considerat însă că prostituatele aveau statut de „angajate”.

Femeile erau în principal din România, mai scrie Rhein-Neckar Zeitung, și lucrau în apartamente închiriate de cei doi soți în Mannheim, Karlsruhe și Stuttgart. Orarul de muncă era stabiit de acuzați, la fel și tarifele pentru diversele prestații sexuale. Tot acuzații se ocupau de publicitate pe internet, cu anunțuri cu fotografie. Stabilirea programărilor telefonice o făcea bărbatul, au mai arătat judecătorii.

Încasările erau puse de femei în plicuri și apoi aruncate într-o casetă de siguranță, sub ochiul unei telecamere de supraveghere. Jumătate din bani erau plătiți femeilor.

Procurorul a spus că plata corespunde unui „salariu regular” în contextul unui raport de muncă. Tribunalul penal economic a fost de acord. Acum condamnații vor trebui să plătească contribuții previdențiale de 560.000 de euro și impozite pe salarii de 200.000 de euro.

Cuplul a fost acuzat și de evaziune și foloase necuvenite. Lipsea o contabilitate corectă. Le-a fost sechestrată suma de 300.000 de euro numerar.
Noua lege a prostituției în Germania va afecta sute de mii de românce: va fi obligatoriu certificatul de prostituată
De la 1 iulie 2017 în Germania intră în vigoare o nouă lege a prostituției, așa numita Prostituiertenschutzgesetz, legea de reglementare a prostituției și de protecție a prostituatelor.
În Germania sunt circa 3.500 de bordeluri și 400.000 de lucrători și lucrătoare în domeniu. Potrivit confederației sindicale Ver.di (Vereinte Dienstleistungsgewerkschaft), cifra de afaceri a sectorului este de circa 14,5 miliarde de euro anual, cu taxe plătite fiscului german de 2 miliarde de euro anual.

Industria sexului a devenit legală în 2002, prin legea aprobată de guvernul cancelarului Gerhard Schröder, care a scos la lumină mii de activități legate de sex, care până atunci au funcționat „la negru”. În fecare zi industria furnizează circa un milion de „prestații” clienților din Germania.

La Berlin sunt 500 de bordeluri, iar în mica regiune Saarland la granița cu Franța, 270. Prețurile scăzute atrag clienți din străinătate în Germania, chiar și din America. Piața este înfloritoare, există agenții care oferă excursii organizate legate de turism sexual. Mai mult de două treimi di femeile implicate în prostituție în Germania provin din străinătate, în special România și Bulgaria.

Femeile continuă să fie exploatate și deseori trăiesc în bordeluri ca în închisori, în stare de sclavie.

Anul trecut, în 21 octombrie, Parlamentul german a aproba o nouă lege, de reglementare a prostituției și protecție a prostituatelor, Prostituiertenschutzgesetz, care va intra în vigoare de la 1 iulie 2017.

Elementul central este introducerea unei cerințe de autorizare pentru toate activitpțile de prostituție comercială. Acordarea de licențe este condiționată de respectarea unor cerințe minime.

Acordul dintre prostituate și clienții lor nu mai sunt valabile în conformitate cu dreptul civil. Acest acord se va supune legilor comerciale. Operatorii din domeniu vor depune o cerere de autorizare la Registrul Federal Central (certificat) și vor fi verificați de poliție. Cine a fost condamnat, în ultimii cinci ani, pentru diferite infracțiuni (contra libertății sexuale, agresiune, răpire, șantaj, spălare de bani, fraudă sau alte infracțiuni), nu este de încredere și nu poate primi autorizație.

De la 1 iulie, persoanele care vor să se angajeze în sector trebuie să se înregistreze la autoritatea competentă și vor primi certificate de prostituție cu fotografie. La cerere, oficiul competent poate elibera un certificat pe un alt nume-alias, pentru protejarea identității. Documentele vor fi transmise în format electronic și la autoritatea fiscală.

Ziarul Românesc Germania

Despre Autor

Articole asemanatoare

Comenteaza

*