default-logo

Un nou eveniment cultural in Cipru

9 IUNIE 2017: PREZENTARE DE CARTE LA NICOSIA
O adevărată serbare a cărţii a avut loc în Sala de Conferinţe a Băncii Ciprului din Nicosia, începând cu orele 19:30. Alianţa Românilor din Cipru, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din Cipru au organizat o seară specială, în care, alături de invitata evenimentului, cercetătoarea şi traducătoarea Elena Lazăr, s-au aflat şi doi foşti Ambasadori ai României în Cipru, dna. Andreea Păstârnac, care este acum Ministru pentru Românii de Pretutindeni şi dl. Costin Georgescu, cel care a ajutat la înfiinţarea primei Şcoli Româneşti din insula Afroditei.
Doamna Andreea Păstârnac, fost Ambasador al României în Cipru (2006-2011) și actualul Ministru pentru Românii de Pretutindeni, a vorbit despre comunitatea românească din Cipru și despre relațiile diplomatice româno-cipriote
Dna. Elena Lazăr a prezentat publicului ultimele publicaţii despre Cipru, apărute la Editura Omonia (“Romanian – Cypriot Relations, An illustrated Histrory” şi “Antologie Poetică” de Vasilis Mihailidis) şi Editura Meronia (Rigas Velestinlis şi Ţările Române). A urmat apoi un moment muzical, susţinut de violonistul Sorin Alexandru Horlea (membru al Orchestrei Simfonice Cipru) şi eleva sa, Irini Pericleous (clasată pe locul al II-lea la concursul Young Stars din Grecia). Cei doi au primit ropote de aplauze.
În încheiere s-au recitat, în română şi greacă, versuri ale poetului Vasilis Mihailidis, profesoara Şcolii Româneşti din Nicosia (clasele IV – V), dna. Valentina Cican reuşind să impresioneze audienţa!
Cei prezenţi au putut degusta şi cozonacul tradiţional românesc, care a fost deliciul serii.
Felicitări invitaților și organizatorilor pentru această seară de neuitat!

Veronica Ivanov Cipru 

Despre Autor

Comenteaza

*