default-logo

Un SRI DESTABILIZAT ar însemna o ROMÂNIE DEZARMATĂ în fața amenințărilor, lucru ce nu ar folosi nici statului, nici românilor

Adaugat pe 25 Ian 2017
De :
Comentarii oprite

hellvig-un-sri-destabilizat-ar-insemna-o-romanie-dezarmata-in-fata-amenintarilor-lucru-ce-nu-ar-folosi-nici-statului-nici-romanilor-video-219372Un SRI slab, timorat, destabilizat ar însemna o Românie dezarmată în fața amenințărilor, a declarat Eduard Hellvig, directorul SRI, după audierea în Comisia de control al Serviciului.

”Am constat că există interesul de a destabiliza o instituție puternică și serioasă a statului. Le spun tuturor, mai ales celor de bunăcredință: SRI are instrumente validate în timp să se apere atât pe el, dar mai ales pe români. Un SRI slab, timorat, destabilizat ar însemna o Românie dezarmată în fața amenințărilor, lucru ce nu folosește nici instituțiilor statului, nici românilor”, a declarat șeful SRI.
Hellvig a dat asigurări că SRI va acționa întotodeauna în limitele legii și ale Constituției: ”Într-o democrație reală este esențial și fundamental ca serviciile de informații să nu fie omniprezente și omnipotente. Acele vremuri au apus demult și nu trebuie să se mai întoarcă. Înțeleg preocuparea societății românești, la zece ani de la intrarea un UE, ca SRI să fie o instituție subordonată mecanismelor democratice. Subliniez, totodată, că oricând SRI va fi solicitat sau mandatat de către decidenți să ajute la statul de drept o va face cum a mai făcut-o, în limitele legii și ale Constituției”.

”Doar pentru că suntem un serviciu de informații nu înseamnă că trebuie să fim o instituție izolată”, a mai precizat Eduard Hellvig.

b1.ro

Despre Autor

Articole asemanatoare