default-logo

Unul dintre cei mai îndrăgiți actori români de la Hollywood, stea pe Aleea Celebrităților

Unul dintre cei mai apreciați actori români de la Hollywood, Marcel Iureș, a primit o distincție importantă sâmbătă, odată cu alte nume mari ale culturii internaționale. Pentru munca lor artistică, aceștia au primit câte o stea pe Aleea Celebrităților din Sibiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru.

În afară de Marcel Iureș, au mai trăit această experiență compozitorul Vasile Șirli, dasatorul și coregraful Ohad Naharin, regizorul și actorul Robert Wilson, actorii Philippe Genty și Rimas Tuminas.
„Suntem foarte mândri să avem încă şase stele, pe lângă cele 24 de până acum, între cele două ziduri de apărare ale cetăţii. E un oraş care nu a fost cucerit niciodată. Aceşti artişti extraordinari cuceresc oraşul şi sunt temelia între cele două ziduri de apărare. Această alee, care uneşte primul teatru din centrul şi estul Europei (Sala Thallia – n.r.) va lega şi drumul cu noul teatru (care va fi în zona Cazarmei 90 – n.r.) pe care îl vom construi la Sibiu”,a spus Constantin Chiriac, președintele Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, potrivit ZF.

Marcel Iureș a fost foarte lăudat de președintele festivalului, care a spus că este „artistul care a fondat şi dezvoltat primul teatru cu adevărat independent din România”.

Marcel Iureș a fost foarte încântat și onorat de distincția primită și a susținut un discurs despre această minunată experiență.
„E o staţie spre încununare. Rămâne de văzut cui o să-i placă să calce pe mine. Este prima şi singura stea pe care o am. Mai este una în cer, dar o să vă zic când ajung acolo. Mă simt bine la Sibiu, nu e ca acasă, că eu sunt oltean, dar e o atmosferă şi pe verticală şi pe orizontală”, a spus Iureș.

b1.ro

Despre Autor

Articole asemanatoare

Comenteaza

*