default-logo

Viktor Orban: Începe o nouă eră în care Europa va fi doar un jucător regional, nu mondial

Adaugat pe 26 Ian 2017
De :
Comentarii oprite
Eticheta:

viktororban%28foto%3aarhiv%c4%83%29_478156Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat că Uniunea Europeană va avea în viitorul apropiat o creștere economică de numai 1-2 la sută pe an și va fi doar o putere regională, pierzând statutul relevant pe plan mondial.

„Europa își va pierde statutul de jucător global și va deveni un jucător regional, iar în curând se va lupta să rămână o putere regională”, a declarat Orban într-un discurs susținut la Bruxelles, la un eveniment organizat de Antall Jozsef Knowledge Centre și Konrad Adenauer Foundation.

Premierul Ungariei a mai afirmat că Uniunea Europeană este lovită de o criză privind competitivitatea, demografia, securitatea și politica externă, fiind foarte puțin capabilă să influențeze evenimente care au loc în vecinătate, cum ar fi conflictele din Siria și Ucraina.

Viktor Orban susține că Europa se concentrează asupra unor obiective greșite, susținând că aceasta nu a reușit să își îndeplinească niciunul dintre planuri și a devenit, în schimb, „sclava ideii utopice” a unei „Europe supranaționale”.

romanialibera.ro

Despre Autor

Articole asemanatoare