default-logo

ZIUA OPORTUNITĂȚILOR DE AFACERI, dedicat promovării schimburilor comerciale și cooperării româno-cehe

Camera de Comerț și Industrie a Muncipiului București (CCIB), în parteneriat cu Ambasada Republicii Cehe în România, EximBank şi Akcenta organizează marți, 23 mai 2017, între orele 10,00 – 13,00 (înregistrarea de la ora 9,30), la Palatul CCIB din str. Ion Ghica nr. 4 (vis-a-vis de sediul BNR) la evenimentul:

Invitații speciali ai acestei ediții sunt Excelența Sa domnul Vladimír VÁLKY, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Cehe în România și ministru-consilier economic la Ambasada Republicii Cehe în România dl. Milan PEPRNÍK. La eveniment au fost invitaţi și reprezentanţi ai conducerilor Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ministerului Economiei și MAE.

La eveniment vor mai participa cu scurte prezentări reprezentanții: Camerei de Comerţ şi Industrie Cehia-România (CCICR), Companiei cehe de târguri și expoziții (BVV) precum și ai unor firme implicate în colaborarea comercial-economică dintre cele două țări. Programul evenimentului si conditiile de participare se regasesc anexat.

Vor fi prezentate cadrul relațiilor comerciale și economice dintre cele două țări, mediul de afaceri din Republica Cehă, posibilitățile de a sprijini internaționalizarea afacerilor firmelor din cele două țări, precum și oportunitățile de afaceri, inclusiv cele referitoare la domeniile și proiectele de investiții din R. Cehă.

Fiecare participant la întâlnire poate dialoga cu invitații și să-și prezinte obiectivele: căutarea de clienți, de furnizori sau parteneri de afaceri, cunoașterea condițiilor și posibilităților investiționale. Totodată, în cadrul evenimentului vor putea participa la sesiunea de networking comunicând cu cei prezenți.

Gabriela DUMITRIU
Consilier al Preşedintelui
Director al Direcţiei Dezvoltare Camerală

PROGRAM „ZIUA OPORTUNITĂŢILOR – Republica Cehă”
marți, 23 Mai 2017
Sala de Ședințe a Palatului CCIB, etaj 2
9:30 – 13:00

09:30-10:00 Înregistrarea participanţilor şi networking
10:00-10:10 Cuvântul de deschidere al dl. Prof. Univ. Dr. Sorin DIMITRIU, Preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti
10:10-10:20 Alocuţiunea de deschidere a Excelenței sale dl. Vladimír VÁLKY, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Cehe în România
10:20-10:40 Importanța și perspectivele relaţiilor comercial-economice ale României cu Republica Cehă susţinută de dl. Sterică FUDULEA, Secretar de Stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.
10:40-10:55 Oportunităţi de afaceri și cooperare economică oferite de piața cehă, prezentate de dl. Milan PEPRNÍK, ministru-consilier economic la Ambasada Republicii Cehe în România
10:55-11:25 Cristina VOICU şi Markéta BEČIČKOVÁ prezintă „Republica Cehă important partener economic şi de afaceri al României” (Prezentare power point). Prezentarea Camerei mixte de comerţ şi industrie ceho-române la 10-a aniversare
11:25–11:35 Informaţii despre posibilităţile firmelor româneşti de a participa la târguri şi expoziţii în Republica Cehă, prezintă Valentin PREDA, reprezentant BVV în România
11:35-11:50 Posibilități de susținere a exportatorilor români prin programele EXIMBANK, expuse de dna. Corina VULPEŞ, directorul Direcţiei Marketing şi Comercial, Divizia Finanţări, Garanţii, Asigurări Nume şi Cont Stat (DFGANCS) din cadrul EximBank.
11:50-12:05 ”Firma cehă AKCENTA se prezintă” – Theodor STEFANOVICI, director general, AKCENTA România
12:05-12:15 Firma română Modpack îşi prezintă experienţa în deschiderea unei reprezentanţe în Republica Cehă
12:15-12:30 Sesiune de întrebări şi răspunsuri
12:30-13:00 Discuţii informale (networking) între participanţi (cafea, ceai, băuturi răcoritoare)
Conditii de participare:
Taxa de participare este 80 lei (TVA, inclus), companiile membre CCIB sau invitatii partenerilor: Ambasada R.Cehe/CCICR/BVV beneficiind de reducere, taxa pentru acestea fiind de 60 lei (TVA inclus). Taxa se poate plăti cash la casieria CCIB, sau în dimineața evenimentului la personalul care asigură înregistrarea. Pentru confirmări participare și detalii suplimentare persoane de contact: dl. Mircea Toader, consilier al președintelui pentru relații internaționale, telefon 0723.144.663/0725167894, mircea.toader@ccib.ro sau dsoara Sandra Lăsculescu, consilier relații internaționale, sandra.lasculescu@ccib.ro.

Despre Autor