default-logo

Ziua Uşilor Deschise la ARO

Adaugat pe 16 Sep 2016
De :
Comentarii oprite

aro-francfurtDragi prieteni,

Vă invităm la Ziua Uşilor Deschise la ARO Asociaţia Românilor din Frankfurt şi Împrejurimi sâmbătă 24 septembrie în cadrul IKWO Interkulturelle Wochen Offenbach, după cum vedeţi din programul detaliat şi din afişele ataşate.

k800_aro-20160924-ikwo-poster-erntedank-copiiiLa ora 15:30 în Bernardstr. 63, la dorinţa părinţilor, lansăm grădiniţa şi şcoala în limba română, 3 ore lunar. Veţi face cunoştinţă cu educatoarea, cu învăţătoarea şi cu asistenta socială pentru acţiuni în aer liber, care vor desfăşura acest program lunar atâta timp cât se va menţine interesul părinţilor să îşi aducă copiii la scoală. (Reamintim că toate acţiunile ARO sunt 100% non-profit si de interes comunitar. Ele sunt realizate onorific si sunt finanţate exclusiv de membrii asociaţiei. ARO este înregistrata ca atare la Tribunal şi la Finanzamt).
Legat de programul întregii zile, d-na Fănica Gherghe de la Muzeul Agriculturii din România va împleti împreună cu copiii coroniţe din spice de grâu. Apoi vom merge cu copiii la Biblioteca din Büsing Palais.

La ora 17:30 la Stadtbibliothek Offenbach din Büsing Palais, Herrnstr. 84, dna Gherghe va prezenta în faţa publicului român şi german obiceiuri tradţtionale legate de ziua recoltei din România. Am folosit ocazia ca să lămurim publicul german unde se află Valahia, grânarul ţării. Copiii noştri vor oferi celor prezenţi câte o coroniţă din spice de grâu.

La ora 19:00 în Bücherturm der Stadtbibliohek vom prezenta filmul documentar de 90 de minute “Paşaport de Germania”, plin de dramatism şik800_aro-20160924-ikwo-poster-trading-germans istorie traită de noi, realizat în urma desecretizării recente a celui mai amplu comerţ cu oameni: între 1968 si 1989 guvernul german a cumpărat un sfert de million de germani din România epocii Ceauşescu pentru aprox. 3 miliarde DM. În film sunt intervievaţi actorii acestui negoţ, printre care miniştrii de externe germani Hans-Dietrich Genscher şi Klaus Kinkel, cât şi principalul negociator german, Heinz Günter Hüsch. Dar şi cei eliberaţi rememorează cum şi-au câstigat libertatea şi fac bilanţul unei vieţi zdruncinate. Răzvan Georgescu din Hofheim/Taunus, regizorul şi scenaristul filmului, este de faţă şi răspunde la întrebările Dvs. şi ale lui Andreas Adam de la ARO.

La cele două evenimente de la Stadtbibliothek ARO Rumänischer Kulturverein e.V. îşi deschide uşile pentru publicul larg din Offenbach, în limba germană, cu intrare liberă. De aceea vă poftim cu mic cu mare si mai ales cu familiile şi cu prietenii germani, ca să contribuim toţi la reuşita aceastei seri de benefică publicitate românească, aici unde muncim şi trăim.

k800_aro-20160924-ikwo-programm-0Vă mai anunţăm ca reluăm cursurile de germană pentru începători A1 şi A2 la Frankfurt şi Offenbach:
A1 sâmbătă 17.09. ora 17:00 la biserica Matthäuskirche din Frankfurt, Friederic-Ebert-Anlage 33.
A2 miercuri 14.09. ora 19:30 în Bernardstr. 63 Offenbach S-Bahn Ledermuseum
Transmiteţi vă rugăm persoanelor interesate să vină direct la curs, la 17.09.(A1), respectiv la 14.09. (A2).
Cursurile se adresează celor care au timpul şi motivaţia să vină constant la predare şi să înveţe acasă cca. ½ oră pe zi. Mai multe despre curs, conceptul cursului şi alte ajutoare pe www.aro-rhein-main.de/curs-germana/

Vă dorim mult succes dacă aplicaţi pentru un loc de muncă sau de calificare la
http://www.kreis-offenbach.de/index.phtml?mNavID=1856.42&sNavID=1856.42&La=1

Despre Autor

Articole asemanatoare