◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

INVITAȚIE LA ÎNTÂLNIREA PUBLICĂ DESCHISĂ ANUALĂ ORGANIZATĂ ÎN CETATEA TOMISULUI

Data: Sâmbătă 26 ianuarie 2019, de la orele 10.00 la 14.00

Loc: Casa de Cultură Constantă, Sala Mică.

Imp.: Evenimentul are asociată initiativa demarării unui PROIECT DE ŢARĂ
În Constanța, de peste 20 de ani, un grup de oameni de afaceri, universitari, oameni de cultură, elite din mai multe categorii profesionale, oameni de ştiinţă, funcţionari publici sau artişti, ne-am aflat în creuzetul frământărilor legate de crizele continue care înlănţuie societatea românească. În ultimii doi ani ne-am definit legătura publică cu cetăţenii prin organizarea unei întâlniri deschise anuale în prima sâmbătă de după 24 ianuarie a fiecărui an, de la orele 10.00 la 14.00, la Casa de Cultură din localitate.
În timpul susţinerii regionalizărilor din perioada de vârf a creşterii multilateralismului, ne-am extins aria de acţiune la nivelul întregului tărâm al Dobrogei, acum, în perioada diminuării acestuia şi a creşterii ponderii puterilor naţionale în concertul global ne-am ataşat puternic ideii de coeziune şi unire a tuturor românilor pentru a ne crea propriul drum în ramificaţiile societăţii globale. Nu împotriva vreunui alt drum ci constientinzand faptul că forţa lumii ţine şi de tăria cu care cetăţenii ei calcă pe pământ cu paşi neezitanţi, decişi şi fermi.
Creuzetul dobrogean al istoriei, tradiţiilor şi experienţei de veacuri a convieţuirii paşnice a atâtor oameni, din atâtea etnii şi religii, ne-a dus şi la geografie iar Marea, ne-o spusese şi Charles Baudelaire înainte, am simţit-o ca pe acel Cupidon care ne aduce aminte mereu că libertatea e una din valorile general universale de care nu trebuie să ne îndepărtăm. Având libertate, putem alege binele şi frumosul iar aceia dintre noi legaţi de forţa societăţii publice pot alege adevărul, greu de ţinut în frâu dacă fiecare înţelege binele şi frumosul, în funcţie de libertatea rămasă în societate de la festinul celor care-şi pot permite excese.
> Manifestările din ultimii doi ani au fost marcate şi de forţa Centenarului României. În anul 2017 întâlnirea noastră anuală publică deschisă s-a numit «România – starea noastră de veghe», în anul 2018, «România începe de la Mare». În anul 2019, ne denumim manifestarea, «România a plecat. Noi, ce facem?», considerând energia celor 5 milioane de români plecaţi în afară României dar şi faptul că din poziţionarea ca ţara membră UE şi NATO rezultă că România e deja «plecată» în parcursul global, asta şi datorită descătuşării ei de după revoluţia din decembrie 1989. Tot începând din 2019 începem efectiv construcţia unui Proiect de ţară, anunţat de noi încă din anul 2004 la Bursa Romană de Mărfuri în Bucureşti, într-un eveniment public deschis («Strategia Dezvoltării României – opţiunea societăţii civile»), ulterior, începând din anul 2017, mai focalizat, prin manifestările noastre publice deschise anuale la o dată şi la un loc predeterminate, cunoscute de comunitatea tomitana.

Vă invităm la manifestările noastre din anul 2019, sâmbătă 26 ianuarie, de la ora 10.00 la 14.00, la Casa de Cultură Constanța, la întâlnirea publică «România a plecat. Noi, ce facem?», urmând că inclusiv dintre cei care vor participa sâmbătă să se facă o selecţie legată de participarea de a doua zi, duminică 27 ianuarie 2018, la o întâlnire profesională închisă, dedicată demarării PROIECTULUI DE ŢARĂ. Acesta va fi susținut de întreaga societate românească (de peste doi ani comunicăm focalizat cu «Clujul», «Iași-ul», «Brașov-ul», «Timișoara», «Sibiu», «Craiova», etc… dar și cu «România» din SUA, Franța, Canada, Germania, Italia, etc…, pe această temă) pentru a asigura o echilibrare democratică a trendului actual de transmitere tehnocrată a lui, de sus in jos,. Prima zi poate fi considerată o audiere publică generală, a doua zi, la nivel de experți.

ORGANIZATORI: Asociatia Strategia Dezvoltarii Romaniei-Regiunea Dobrogea (ASDR RD) si Consiliul Mondial Roman (CMR) Romania

MODERATOR Ziua 1, sambata 26 ianuarie 2019: scriitor, diplomat, Dorin Popescu, presedinte Asociatia Casa Marii Negre

MODERATOR Ziua 2, duminica 27 ianuarie: ing. /master in drept si administratie, Dezideriu Odet Dudas, director dezvoltare institutionala ASDR RD si director executiv CMR Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *